Termofikacinės elektrinės statybvietėje padės kertinį akmenį

Ketvirtadienį Suomijos kompanija „Fortum“ padės kertinį akmenį pirmosios Baltijos šalyse biokuro ir atliekų termofikacinės jėgainės statybos vietoje.

Naujoje biokuro ir atliekų termofikacinėje jėgainėje bus naudojamos geriausios technologijos ir bus laikomasi visų galiojančių ES ir vietinių aplinkosaugos reikalavimų. Kuras, kurį naudos termofikacinė jėgainė, bus nepavojingos komunalinės bei kietos pramoninės atliekos ir biokuras. Termofikacinės jėgainės šiluminė galia sieks apie 60 megavatų (MW), o elektrinė galia – apie 20 MW.

Termofikacinės jėgainės pagaminta šiluminė energija pakeis dalį gamtinių dujų pagrindu gaminamos šilumos energijos Klaipėdos miestui. Pradėjus šilumos ir elektros energijos gamybai naudoti termofikacinę jėgainę bus ženkliai pagerintas energijos vartojimo efektyvumas ir sumažintas šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimų kiekis regione. Jėgainė taip pat labai prisidės prie Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo, nes leis sumažinti į regioninį sąvartyną išvežamų atliekų kiekius.

Jėgainę stato įmonė „Fortum Klaipėda“. Bendra investicijų suma siekia apie 140 milijonų eurų. Termofikacinė jėgainė bus pradėta eksploatuoti 2013 m. pirmąjį ketvirtį.


Šiame straipsnyje: Fortum Klaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Šlovė

Šlovė portretas
dar viena orą teršiančiai gamyklai.

kisa

kisa portretas
kada piketas? visi klaipedieciai privalo ateiti ir pareiksti protesta kongui...

latviug

latviug portretas
tures atsistatydinti kongas, tarske, simonke, eligijus ir idejinis vadas zenia...
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių