Tęsiamas kompostinių dalinimas Klaipėdos mieste

  • Teksto dydis:

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) tęsia kompostavimui skirtų talpų dalinimą. Jei namo, sodo ar sublokuoto namo savininkas anksčiau iš KRATC nėra panaudai gavęs kompostinės, dabar ją nemokamai gali gauti neribotam laikui.

„Pagal daugiamečius tyrimus bendrame atliekų sraute didžiausią dalį sudaro būtent biologiškai skaidžios atliekos - vaisių ir daržovių likučiai bei kitos žaliosios atliekos. Geriausia, kai jos išrūšiuojamos namie. O tie, kas turi galimybę augalinės kilmės atliekas išrūšiuoti ir kompostuoti savo valdose, ne tik gauna naudą - pasigamina derlingą juodžemį, bet ir padaro paslaugą gamtai – mažina taršą bei taupo pasaulio energetinius išteklius“, - pasakojo Ramunė Šličienė, KRATC Ekologinės infrastruktūros administravimo skyriaus viršininkė.

Būtent dėl ekologinių priežasčių Klaipėdos atliekų sistemos administratoriai daugiau nei prieš dešimtmetį pirmieji Lietuvoje pradėjo dalinti nemokamas kompostines ir šį pavasarį tęsia akciją.

Kompostinę užsisakyti galima užpildžius prašymą https://mano.kratc.lt/, patikslinant ar kompostinę norėsite pasiimti patys iš didžiųjų atliekų surinkimo aikštelės, ar ją turėtų pristatyti KRATC darbuotojai nurodytu adresu. 

Klaipėdos mieste vienam nekilnojamo turto objektui suteikiama tik viena kompostinė.

Daugiau informacijos teiraukitės tel. 8 800 13344.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hhh

Hhh portretas
Gal parduoti galite mums sode reikalingas kokia kaina jei parduodate?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių