Tęsiami susitikimai dėl nemalonių kvapų suvaldymo

  • Teksto dydis:

Galimybę ties šiaurine uosto dalimi pastatyti naują taršos matavimo stotelę Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas aptarė ir su UAB „Krovinių terminalas“ vadovu Albertu Gimbutu. Anot mero, šiuo metu didžiausia problema yra kvapo šaltinio identifikavimas, todėl nauja stotelė turi būti tokia, kuri realiai pagelbės nustatant, iš kur sklinda kvapas.

„Geranoriškumas buvo išsakytas. Man patiko konstruktyvus „Krovinių terminalo“ vadovo požiūris, kad stotelė turi būti tokia, kuri iš tiesų identifikuoja kvapo šaltinį. Aš taip pat pasisakau už tai, nes būtent identifikavimas šiandien yra didžioji problema“, – sakė Klaipėdos meras.

Dėl stotelės įrengimo jau kalbėtasi ir su kitos naftos produktus kraunančios bendrovės – „Klaipėdos nafta“ – vadovu, dar laukia susitikimas su „Lietuvos geležinkelių“ atstovais bei aplinkosaugininkais.

„Su „Lietuvos geležinkelių“ vadovu problemą trumpai jau aptarėme pirmadienį man viešint Vilniuje. Bendrovės vadovas patikino, kad geležinkeliai  krovinius veža užplombuotus, tad net stovėdamas krovinys kvapo neturėtų kelti, nebent būtų labai aukšta oro temperatūra ir kiti faktoriai. Bet kuriuo atveju geležinkelininkai irgi preliminariai sutinka dalyvauti sprendžiant problemą. Taip pat planuoju susitikti su aplinkosaugininkais ir aptarti, kaip jie vertina uosto įmonių turimus įrenginius, ar jie pakankamai efektyvūs ir iš tikrųjų atlieka savo misiją apsaugoti aplinkinius gyventojus nuo taršos ir kvapų“, – sakė Klaipėdos meras. 

Anot mero, jei visos šiaurinėje uosto dalyje su naftos produktų krova ar gabenimu susijusios įmonės sutiktų bendromis lėšomis įrengti kvapų matavimo stotelę, tai būtų labai aiškus signalas, kad visos jos yra vienodai nusiteikusios spręsti problemą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar

ar portretas
PC "Liepa" ar gali maisto prekių parduotubė būti fekalinės kanalizacijos kvapų apsuptyje. Niekas nereagyoja

Priezastis

Priezastis portretas
Įmonės dirba, užsiima ūkine veikla ir nežino iš kur kyla smarvė , iš kur per 10 minučių balti bateliai virsta juodais, kur yra to priežastis daugiau negu juokinga, kodėl smulkusis verslas turi žinoti apie savo verslą viską iki smulkmenų, nes už kiekvieną pažeidimą yra baudžiamas, o mafijoziniai verslai gali nežinoti nieko, net metų metais

Racionalus

Racionalus portretas
Dar kazkaip neteko suzinoti, kad po nuo neigalios biurokratu istaigos susitikimo su naftos verslo atstovais dingo kvapas. Itariu, kad susitikimu skaicius neitakoja smarves klaipedieciams. Isduosiu paslapti, kad smarve naikina tik technologijos ir filtrai....
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių