Tėvai mokės tik už maitinimą

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį vieningai pritarė naujai atlyginimo už vaiko išlaikymą ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigose tvarkai. Politikai vylėsi, kad permainos darželiuose padės išvengti nelegalių rinkliavų.

Prieš priimant šį sprendimą naują tvarką analizavo dvi iš tėvelių, darželių darbuotojų atstovų ir savivaldybės specialistų sudarytos darbo grupės. Numatomi pokyčiai buvo derinami ir su miesto ikimokyklinio bei priešmokyklinio ugdymo įstaigų bendruomenėmis.

Nuo šiol tėvai mokės tik už vaikų maitinimo paslaugą, o pats mokestis bus dvinaris. Jis susidės iš kintamosios ir pastoviosios dalies.

Kintamoji dalis – atlyginimas už maisto produktus. Jis sieks apie 75 proc. viso mokesčio. Pastovioji dalis – atlyginimas už patiekalų gamybą ir virtuvės išlaikymą. Tai sudarytų 15 eurų per mėnesį vienam vaikui, arba apie 25 proc. viso mokesčio.

Pagal patvirtintą tvarką, tuo atveju, kai vaikas nelanko darželio, tėvai neturėtų mokėti už maisto produktus, išskyrus jau minėtą 15 eurų mokestį už maisto gaminimą ir virtuvės išlaikymą. Trumpo, 4 valandų buvimo grupes lankantys vaikai galės būti ir nemaitinami, tuomet tėveliams nereikės mokėti ir mokesčio už patiekalų gamybą bei virtuvės išlaikymą.

Vasaros laikotarpiu, įstaigai vykdant ugdymo procesą, tėvai turi teisę vieną kalendorinį mėnesį nevesti vaiko į ugdymo įstaigą ir nemokėti atlyginimo už maitinimo paslaugą, pateikę prašymą raštu prieš 10 kalendorinių dienų.

Nauja tvarka turėtų įsigalioti nuo šių metų rugsėjo 1-osios.

Klaipėdos miesto tarybos narė Nina Puteikienė vylėsi, kad šios permainos darželiuose padės išvengti nelegalių rinkliavų.

„Nauja tvarka – puikus pavyzdys, kaip bendradarbiaujant visoms suinteresuotoms pusėms galima priimti vieningą sprendimą“, – džiaugėsi tarybos narė Ligita Girskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių