Tėvus siutina darželio remontas

Lopšelinukų tėvus supykdė lopšelyje-darželyje "Liepaitė" vykstantis remotas. Vienas tėvų net išreiškė nuogąstavimą, ar sunkiasvorė darbininkų technika nekelia grėsmės jo atžalai?

"Tai ar reikėjo tokiu metu remontuoti? Pilnas kiemas sunkvežimių ir kitos technikos. Čia pat žaidžia vaikai. Man atrodo, kad taip neturėtų būti. Vaikai ne tik dulkėmis kvėpuoja, bet ir kiekvieną kartą rizikuoja, eidami pro tokią techniką. O jeigu kas atsitiks, o jei po ratais papuls?" – piktinosi tėtis.

Tėvelio priekaištai ugdymo įstaigos direktorę Andželiką Petkevičienę nustebo.

"Manyčiau, tėvai turėtų džiaugtis, kad darželis pasikeis ir pagražės. Remontus pradėjo, kai savivaldybė skyrė pinigų. Mes kaip tik džiaugiamės, kad gavome lėšų renovacijai. Darbininkai pluša sparčiai, jie dar tik antra savaitė pas mus. O viską žada pabaigti per tris savaites", – tikino darželio direktorė.

Paaiškėjo, jog sunkiasvorė technika gąsdina tik suaugusiuosius, patys vaikai noriai leidžia laiką prie langų ir susidomėję stebi tai, kas vyksta lauke.

"Sutarėme, jog tuo metu, kai vaikai atvyksta į darželį, technika nevažinėja. Suderinome, kad tuo laiku, kai mažieji eina į lauką, taip pat būtų mažiau judėjimo. Vieni jie juk nevaikšto, tad manau, vieni kitiems mes netrukdome. Yra priešingai. Vaikų galvelės nuolat kyšo prie langų, jie seka, aptarinėja, diskutuoja, matydami, kaip vyrai dirba lauke. Eidami su tėvais į namus, jie pirmiausia traukia prie traktorių. Šie visai jiems nebaisūs", – šypsojosi A.Petkevičienė.

Rangovai šiuo metu jau yra išardę seną, sovietinių laikų statybos baseiną, kuris tik kėlė grėsmę mažamečiams. Kiemas yra grindžiamas trinkelėmis, įvažoje bus paklotas naujas asfaltas, aplink darželį atsiras naujų gėlynų ir veja.

"Juk aplinka bus tik gražesnės, ne prastesnė. Manau, kad tėvai turėtų džiaugtis gerinama aplinka. Juk tėvai namuose taip pat daro remontus. Tuomet vaikų  niekas neišvaro", – pastebėjo darželio direktorė.

Šiuo metu darželį lanko 90 vaikų.

"Per remontą buvo galima uždaryti įstaigą. Bet ar tai būtų nudžiuginę kitus tėvus?" – retoriškai klausė direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tika

Tika  portretas
jeigu tėveliams trukdo statybos, lai pasiima vaikus ir nevedą į darželį. Lai samdosi auklę kol darželį suremontuos. Kažin pagal tėvelius kada reikia darželį remontuoti jei jis dirba ištisus metus? Mažiau bambėti reikia, ir džiaugtis, kad kažkas yra aplamai daroma, kad gerinama aplinka.

Rasa

Rasa portretas
Pasiūlykite tėveliams savo vaikučius vesti į privačius darželius..., kol jus susitvatkysite...

Laimai

Laimai portretas
ar nardydama i sikna pasitepei galvą muilu?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių