Tikrins pastatų fasadų būklę

Kontrolieriai ruošiasi pavasariniams patikrinimams. Kovo viduryje mieste planuojama pradėti stebėti pastatų fasadus ir išsiaiškinti, ar jie atrodo estetiškai, nėra apipaišyti grafitininkų. Pažeidėjams gresia nuobaudos.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio, pastaruoju metu pastebėta, kad ant pastatų atsiranda vis naujų grafičių. Žiemą sienų terliotojai buvo aprimę.

Kovo viduryje kontrolieriai ketina pradėti tikrinti pastatų fasadus. Pagal miesto tarybos patvirtintas taisykles, savininkai turi pasirūpinti, kad šie atrodytų estetiškai.

„Stebėsime situaciją, sudarysime sąrašą ir tikrinsime. Pirmiausia norime, kad žmonės patys pradėtų saugoti savo turtą ir praneštų policijai apie grafitininkų terliones. Vien pareigūnai pastatų fasadų neapsaugos“, – komentavo vedėjas.

Patikrinimų metu kontrolieriai surašys pastatų savininkams, administratoriams reikalavimus pašalinti grafičius nuo pastatų sienų.

V.Valys aiškino, kad tiems, kurie kreipėsi į policiją, bus duotas protingas terminas, per kurį turi būti pašalintos terlionės. Tokiais atvejais įvertinamas laikas, kiek gali trukti policijos tyrimas. Toliau sprendimai priimami pagal situaciją.

Nepaisantiems reikalavimų nuvalyti grafičius asmenims gresia sankcijos. Už šį pažeidimą numatomas įspėjimas arba bauda iki 579 eurų.

„Ant fasadų terliones pastebėję pastatų savininkai nedelsdami turėtų kreiptis į policijos pareigūnus. Tada surasti pažeidėją yra paprasčiau“, – pabrėžė vedėjas.

Pastaruoju metu centrinėje miesto dalyje ant 15 pastatų fasadų buvo rasti juodais dažais išpiešti pelikanai. Ant kai kurių pastatų šalia paukščių buvo prikeverzota ir raudonais dažais.

Uostamiesčio policija dėl šių įvykių pradėjo tyrimus dėl viešosios tvarkos pažeidimų.

Kai kurių klaipėdiečių nuomone, šios terlionės yra ne vietinių darbas. Tokie piešiniai yra pastebėti ir kituose šalies miestuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Javol

Javol portretas
norisi,"baudeju",teisingiau ju seiminiku,paklausti,kas atsakingas uz viesa tvarka Klaipedos mieste?Kas turi gaudyti-drausiminti fasadu gadintojus?Man labai gaila,kad uz,iskreipiancius teisinguma,apkaltinant-grasinimais-baudomis niekuo nekaltus zmones[namu savininkus],uz tokius,"baudejus", dar balsuoja?Negi mums reikia tokio mero?Nepadarykit dar vienos klaidos.

RK..

RK.. portretas
Kiekvienas geras šeimininkas turi susitvarkyti savo turtą. Jei kažkas jums prie durų prikakos, tai tikriausiai nevalysit, lauksit kol meras išvalys.

Valiooooo!

Valiooooo! portretas
Štai ir atėjo eilinis pasipinigavimas, skalpuojant tuos kurie tų sienų negadino
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių