Tikro pavasario teks palaukti

Nors kalendorinis pavasaris jau visai šalia, tačiau oras uostamiestyje artimiausiomis dienomis kartkartėmis bus panašesnis į žiemą.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių grupės budinti sinoptikė Elvyra Latvėnaitė teigė, kad šeštadienį vyraus gana gūsingas šiaurės vakarų vėjas, kurio greitis sieks apie 7–12 m/s. Jo gūsiai sustiprės iki 15 m/s.

Termometrai dieną rodys 1–3 laipsnius šilumos. Tikėtina, kad iš dangaus gali nusileisti viena kita snaigė.

Numatoma, kad panašūs orai vyraus ir sekmadienį, ir kitą savaitę – pūs vakarinių, pietvakarinių krypčių vėjai, naktimis termometrai rodys apie nulį, dienomis prognozuojama lengvai teigiama oro temperatūra, numatoma ir kritulių.

Sekmadienį dieną vėjas suksis į pietvakarius, vakarus. Jo greitis sieks apie 15–16 m/s. Naktį ir paryčiais prognozuojama šlapdriba ir sniegas, vėliau virsiantis į gana gausų lietų.

Sekmadienio naktį termometrų stulpeliai svyruos apie nulį, o dieną stos ties 2–4 laipsnių aukščiau nulio žyma.

Šį penktadienį buvo minima Vieversio diena. Senoliai manė, kad jei vieversys parskrenda anksčiau nei vasario 24 d., dar ilgokai bus šalta. Jei jis pasirodo vėliau nei vasario 24 d., pavasaris bus ankstyvas.

Teigiama, kad šiuose kraštuose vieversys jau pastebėtas ir pranašauja šaltą pavasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Primavera

Primavera portretas
Pavasaris ateina, kai diena pasidaro ilgesnė už naktį t.y. po kovo 19 dienos.

Junga

Junga portretas
Jei vieversys parskrenda anksciau pavasaris bus saltas, jei veliau bus ankstyvas. Kiek reikia isgerti, kad parasytum tokia nesamone?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių