Tikslinė teritorija tapo didesnė

Už Europos Sąjungos skirtus milijonus miestas bus gražinamas iki 2020-ųjų. Klaipėdos savivaldybė pritarė 2014–2020 m. integruotos teritorijos projektams. Nors kai kurių objektų įtraukimas į teritorijos planą ir sukėlė diskusijų, tačiau nieko neatsisakyta.

Dar praėjusiais metais uostamiesčio savivaldybė nustatė teritoriją, kurioje 2014–2020 m. už ES skiriamas lėšas bus įgyvendinami įvairūs projektai. Miestas tikėjosi gauti 100 mln. litų jų vykdymui. Dabar jau tiksliai žinoma, kad Klaipėdą pasieks 80,2 mln. litų.
Nors pinigų skirti miestui žadama mažiau, tačiau numatoma tvarkyti teritorija tapo dar didesnė.

Klaipėdos savivaldybės taryba po karštų diskusijų pritarė siūlymui į projektų sąrašą įtraukti Jono kalnelio sutvarkymą ir pritaikymą lankytojams, Atgimimo aikštės rekonstrukciją bei Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno teritoriją.

Į tikslinę teritoriją pateks Klaipėdos muzikinis teatras kartu su Atgimimo aikšte, Klaipėdos baseinas su sveikatingumo kompleksu bei "Saulėtekio" mokykla, kuri bus atiduota Didžiosios Britanijos aukštosioms mokykloms, uostamiestyje steigsiančioms savo filialus.
Iš sąrašo dingo vienas anksčiau planuotas projektas – išbraukta 2-osios vandenvietės konversija.

Nors žadama, kad už europinius pinigus uostamiesčio centrinė dalis bus gerokai pagražinta, tačiau tarp tarybos narių būta ir nusiteikusių skeptiškai.

Tarybos narys Arūnas Barbšys prisiminė, kad programos rengimo pradžioje buvo planuota sutvarkyti pavojingiausias bei prasčiausiai atrodančias miesto vietas.

"Galbūt visą Klaipėdą tada reikėtų tokia paskelbti", – ironizavo politikas.

Kiti miesto valdininkai nuogąstavo, jog papildomai įtraukti projektai pasiglemš visus miestui pažadėtus pinigus ir anksčiau suplanuotam kiemų remontui bei kitiems darbams pinigų nebeliks.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė užtikrino, jog sąrašą papildę darbai bus finansuojami iš kitų fondų.

"Galbūt aš jaunas ir kvailas, tačiau panašu, kad diskutuojame, lyg nenorėdami į miestą pritraukti kuo daugiau pinigų", – pastebėjo tarybos narys Nerijus Čapas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ert

ert portretas
Pritariu pilnai ir visiškai ople pastebėjimui. Kiemais naudojasi vietiniai gyventojai. Viešomis erdvėmis, senamiesčiu ir pan. - dauguma mūsų. Tai prioritetas visiškai aiškus. Ir pažiūrim iš kitos pusės. Naujai statomi namai paprastai turi ir sutvarkytus kiemus. Kas už juos sumoka? Tie kas perka ten butus ir įsikelia gyventi. Taigi, kitų kiemai - kitų ir reikalas. Geras baltijos pr. namų pavyzdys. Kas nori tas ir tvarkosi. O visi tie zyzliai su tarybiniu mentalitetu tik ir žiūri kur pareketuoti, kur kas ką turi jiems duoti ar padaryti už juos. Kuo Klaipėdoje tokių zyzlių bus mažiau tuo geriau.

Optimistė

Optimistė portretas
Nuoširdžiai apsidžiaugiau,kad sulauksiu tų fontanų,kad mūsų mieste atsiras nuostabus kampelis,kad galėsime ir svečiui parodyti,kad Klaipėda tikrai nuostabi ir čia gyventi gera.P.S. Kažin kaip ten su tuo dramos teatro remontu,kaip aš jo pasiilgau.[teatro,žinoma]

gyventojas

gyventojas portretas
Tai neįtikėtinas miesto pinigų švaistymas. Žiauru. nereikia tų fontanų.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių