Tiltų gatve autobusai greičiausiai važiuos ir savaitgaliais

Uostamiesčio valdžiai vėl siūloma savaitgaliais ir šventinėmis dienomis vėl leisti autobusų ir maršrutinių taksi eismą Tiltų gatve. Tam pirmadienį pritarė miesto tarybos Strateginė plėtros komitetas.

Transporto eismas Tiltų gatve šeštadieniais, sekmadieniais ir valstybinių švenčių dienomis buvo uždraustas prieš beveik dešimt metų.

Toks sprendimas buvo priimtas, nes miesto strateginiame plane buvo numatyta griežta nuostata, kad gatvė turi būti skirta pėstiesiems ir dviratininkams. Šiuo metu tokios griežtos nuostatos nebeliko.

Tad siūloma leisti viešojo transporto eismą Tiltų gatve savaitgaliais ir šventinėmis dienomis.

Inicijuoti tokį tarybos sprendimą meras Vytautas Grubliauskas buvo pavedęs Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorei Juditai Simonavičiūtei.

Leisti važiuoti Tiltų gatvę savaitgaliais ir švenčių dienomis viešajam transportui prašė ir viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

Anot jo, dėl tokių apribojimų didžiajai daliai keleivių pailgėja 10-15 proc. arba 3 minutėmis. Autobusai papildomai pravažiuoja 12 tūkst. 857 kilometrų per mėnesį arba 154 tūkst. 281 kilometrą per metus.

Viešajam transportui apvažiuojant Tiltų gatvę, įstaiga „Klaipėdos keleivinis transportas“ patiria 0,5 mln. litų nuostolių.

„Tiltų gatvės atidarymas miesto autobusams ir maršrutiniams taksi savaitgaliais ir švenčių dienomis pagerintų susisiekimą. Daugiau žmonių atvyktų į senamiestį. Geresnė taptų ir ekologinė senamiesčio situacija. Šioje miesto dalyje per metus sudeginama 50 tonų mažiau degalų“, – tvirtino G.Neniškis.

Pastebėta, kad sumažėtų ir automobilių srautai. Mažesnius nuostolius taip pat patirtų maršrutiniai taksi.

Miesto tarybos Strateginės plėtros komiteto nariai domėjosi, ar nekils gyventojų nepasitenkinimas. Anksčiau jie piktinosi viešojo transporto sukeliamu triukšmu ir vibracija.

Anot Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus, kai buvo atidaryta autobusų stotelė Tiltų gatvėje, taip pat tikėtasi negatyvios gyventojų nuomonės, bet jos nesulaukta.

G.Neniškio teigimu, savaitgaliais sumažėja viešojo transporto srautai. Važiuoja 60 proc. tiek, kiek važiuoja darbo dienomis.

Strateginės plėtros komiteto nariai pritarė sprendimui. Dėl jo dar turės pasisakyti miesto taryba.


Šiame straipsnyje: Tiltų gatvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

GYVENTOJA

GYVENTOJA portretas
"Geresnė taptų ir ekologinė senamiesčio situacija. , – tvirtino G.Neniškis. Na, kiek galima juokinti žmones. Senamiesti jau dabar dūsta nuo tų griuvenų autobusų smarvės, tai net savaitgaliais negalėsiu į lauką išeit grynu oru pakvėpuot. Aišku - svarbu tik PELNAS...

12

12 portretas
„Klaipėdos keleivinis transporto“ nuostolius ant Tiltų g. gyventojų pečių

senamiescio gyventojas

senamiescio gyventojas portretas
as pries.. smagu sestadieni sekm kai nevaziuoja autobusai, kaip tik daugiau zmoniu tada vaiksto
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių