Tiltų gatvėje jau perklojamas grindinys

Tiltų gatvėje pirmadienį prasidėjo remonto darbai – statybininkai perkloja dalį grindinio, kuris yra išsiklaipęs.

Darbininkai išima akmenis, stiprina gatvės pagrindą ir juos deda atgal.

Pirminiais skaičiavimais, teks perkloti apie 10 proc. Tiltų gatvės grindinio. „Grindinio remonto darbai turi būti labai kokybiški, rangovas turi pažiūrėti atsakingiau. Manau, kad jis išsiklaipo tik todėl, jog gatvės pagrindas per silpnas ir akmenys neišsilaiko savo vietose. O sustiprinti gatvės pagrindą yra visokių priemonių“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Specialistų manymu, pagrindinė priežastis, kodėl išsiklaipo Tiltų gatvės grindinys, yra ta, kad jis nepritaikytas sunkiajam transportui, o gatve važiuoja miesto autobusai. Tiltų gatvė esą turi būti skirta tik pėstiesiems ir dviratininkams.

„Mes kaip tik patiriame spaudimą, kad Tiltų gatve leistume važiuoti visiems, o ne tik autobusams. Miesto bendrajame plane numatyta, kad ši gatvė turi tapti pėsčiųjų bulvaru, tačiau tik tada, kai bus pratęsta Bastionų gatvė ir pastatytas naujas tiltas per Danę. Tuomet bus kur nukreipti eismą ir Tiltų gatvė atiteks pėstiesiems“, - apie strateginius planus pasakojo L.Dūda.

Tiltų gatvė už beveik 7 mln. litų buvo rekonstruota prieš ketverius metus. Remonto darbams iš miesto biudžeto pinigų nereikės, nes „Klaipėdos keliai“ gatvę remontuoja savo lėšomis, nes dar tęsiasi gatvės rekonstrukcijos darbams suteiktas garantinis laikotarpis.


Šiame straipsnyje: Tiltų gatvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Kur žiūrėjo komisija,kai priiminėjo atliktus darbus,tegul dabar ir moka už broką.

to Kestas

to Kestas portretas
tai ir parasyta straipsnyje, kad nereikes moketi.

...

... portretas
Bet Kęstas nori, kad mokėtų.. Kokia neteisybė, kad nemokamai daro - privalo mokėti :)
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių