Tirpstantis ledas žvejų negąsdina

Nors prasidėjo atodrėkis, kai kurie žvejai dar ryžtasi lipti ant mieste esančių užšalusių vandens telkinių. Kontrolieriai būrelį žūklės aistruolių užfiksavo ant Dangės ledo. Žvejų negąsdino, kad jo kraštai jau apsemti vandens.

Surengė du reidus

Miesto vandens telkinius sukausčius ledui, Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai pradėjo rengti patikrinimus, ar laikomasi saugaus elgesio taisyklių.

Pagal jas lipti ant ledo galima, kai šis yra storesnis nei 7 cm. Tai daryti draudžiama, prasidėjus atodrėkiui.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis informavo, kad šią savaitę jau surengti du patikrinimai. Dėmesys buvo skirtas miesto tvenkiniams, Dangei.

"Pirmas patikrinimas vyko antradienį. Tą dieną spaudė šaltukas. Daugiau buvo ir žmonių ant vandens telkinių. Vieni pramogavo, kiti žvejojo", – pasakojo vedėjas.

 

 

Kontrolieriai patikrino ir vandens telkinių ledo storį. Šis siekė 14–15 cm.

Eiti prie žvejų nesiryžo

Antrasis patikrinimas surengtas trečiadienį, kai prasidėjo atlydys, vyravo permainingi orai. Šaltuką keitė teigiama oro temperatūra, sniegą bei pūgą – lietus.

Šiame patikrinime dalyvavo ir Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovas.

"Tikrai netikėjome, kad tokiu oru ant vandens telkinių ledo rasime žmonių. Ant tvenkinių, Mumlaukio ežero jų ir nebuvo, nors ankstesnio patikrinimo metu ir pramogautojų, ir žvejų pasitaikė daug", – pasakojo vedėjas.

 

Kontrolieriai nuvyko ir prie Dangės. Ant upės ledo, ties Joniškės gatve, pastebėtas būrelis žvejų.

Pasak S.Valiulio, tiek oro sąlygos, tiek ledo išvaizda rodė, kad geriau ant jo nelipti. Šio kraštai buvo apsemti vandeniu. Kad ledas nesaugus, bylojo ir pakitusi jo spalva. Jis buvo ne skaidrus, o baltas, gelsvas.

"Žvejai buvo upės viduryje. Gal ten ledas ir buvo tvirtesnis. Bandėme juos prisikviesti į krantą, tačiau veltui. Žvejai nuėjo į kitą vietą. Patys lipti ant ledo, eiti iki žvejų ir rizikuoti savo gyvybėmis nesiryžome. Tikrai nesaugu", – tvirtino vedėjas.

Įlūžo jau ne vienas

Kontrolieriai toliau planuoja rengti patikrinimus. Į pagalbą bus pasitelkta priešgaisrinės tarnybos technika, kuria galima pasiekti ant ledo, toli nuo kranto esančius žvejus.

"Už saugaus elgesio ant ledo taisyklių pažeidimus gresia administracinė atsakomybė", – tikino vedėjas.

Klaipėdos savivaldybė planavo kreiptis į Lietuvos hidrometeorologijos tarnybą, kad specialistai išmatuotų ledo storį ant vidaus vandens telkinių. Įprastai tokie matavimai nėra atliekami.

Pastarosiomis dienomis Klaipėdoje bei apylinkėse pramogaudamas ant ledo įlūžo ne vienas žmogus. Kituose Lietuvos rajonuose septyni nuskendo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
žmonės patys ieškosi bėdos o paskui juos gelbėkite bausti ir nemažai bausti kad prisimintų

saulyte

saulyte portretas
Tegul skesta jei durni yra mato kad ledas plonas vis tiek eina jei gava tuscia niekas jos nepripildys

vedėjui

vedėjui portretas
Svijanės ežeras
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių