Tropiniai karščiai pajūryje tęsis

Nuo tvankumo pavargę klaipėdiečiai atsikvėpti galės tik labai trumpai. Vėstelėjusį orą netrukus vėl pakeis alinama šiluma.

Šeštadienis bus karštas, pūs gaivus vakarinių krypčių vėjas, dieną vyraus 25–27 laipsniai aukščiau nulio.

"Kaisime ir prakaituosime", – įspėjo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių grupės vyresnioji specialistė Judita Navašinskienė.

Sekmadienis numatomas vėsesnis, naktį bus apie 19–21 laipsnį šilumos, dieną – 20–24 laipsniai. Sinoptikai tiek naktį, tiek dieną prognozuoja lietų su perkūnija.

Pirmadienį ir antradienį pranašaujama tikra lietuviška vasara su gūsingu, iki 15 m/s vėju. Dieną gali truputį palyti. Naktį bus apie 18–20, dieną – 21–23 laipsniai šilumos.

Antradienį –be lietaus, naktį termometrų stulpeliai sieks 17–19, dieną – 22–24 laipsnius aukščiau nulio.

Vėsa klaipėdiečiai džiaugsis neilgai. Antrojoje savaitės pusėje atkeliaus dar viena karščio banga. Termometro stulpeliai pakils ir iki 32 laipsnių.

Trečiadienio naktį bus 16–18, dieną – 27–29 laipsniai šilumos, nelis. Pūs pietinių krypčių 6–11 m/s vėjas.

Ketvirtadienio naktį įšils iki 21–23, o dieną – iki 30–32 laipsnių.

"Ir naktį, ir dieną protarpiais palis, sulauksime perkūnijos, vėjas naktį bus stipresnis, gūsiai sieks iki 15 m/s. Panašiai bus ir penktadienį, naktį – netgi 22–24 laipsniai. Neįprastai šilta ir jūra – temperatūra siekia apie 25 laipsnius. Nė nereikia važiuoti prie Viduržemio jūros", – pastebėjo J.Navašinskienė.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėkarščiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių