Trys partijos skelbiasi jau suformavusios Klaipėdos valdžią

„Mes tikrai turime valdančiąją daugumą naujoje Klaipėdos miesto taryboje“, - ketvirtadienį triumfavo koaliciją formuojančių trijų partijų atstovai.

Skambiu pavadinimu koaliciją „Permainos Klaipėdai“ buria Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Tvarkos ir teisingumo partijos bei Lietuvos rusų sąjungos Klaipėdos skyrių nariai, išrinkti į miesto tarybą. Jie sykiu yra iškovoję 10 mandatų.

Ketvirtadienį šių partijų rinkimų Klaipėdoje sąrašo lyderiai deryboms susitiko su socialdemokratų atstovu Rimantu Cibausku ir Darbo partijos Klaipėdos skyriaus pirmininku Antanu Bosu.

„Mes kalbėjomės apie programas, nes nesame godūs postams. Pirmiausia reikia sukurti bendrą programą, pagal kurią dirbsime ateinančius ketverius metus. O pasidalinti postus tėra techninis dalykas“, - tikino Tvarkos ir teisingumo partijos lyderis uostamiestyje Artūras Razbadauskas.

Konservatorių Klaipėdos skyriaus pirmininkas Naglis Puteikis pasidžiaugė, jog penkių partijų rinkimų programos kone idealiai sutampa – visos pasisako už kovą su korupciją ir oro taršos mažinimą.

Nesutarimų kyla tik su Darbo partija, kuri palaiko atliekų deginimo gamyklos statybas Klaipėdoje.

„Mes sakome, kad reikia deginti medieną, o Darbo partija pasisako už atliekų deginimą, tačiau už tai, kad šiukšlės būtų rūšiuotos. O tai jau nėra taip blogai“, - N.Puteikis įsitikinęs, jog pavyks suderinti visas programos nuostatas.

Šios partijos vėl turi susirinkti pirmadienį ir, anot A.Razbadausko, toliau derinti programas ir kitą savaitę sukurpti jungtinės programos projektą.

Jei partijoms pavyktų susitarti, jos matematiškai turėtų 16 mandatų miesto taryboje iš 31.

„Mes turime šešiolika balsų. Jei paaiškės, kad yra kitaip, tai reikštų, jog liberalų flangas iš mūsų koalicijos kažkurį nupirko“, - rėžė N.Puteikis.

Paklausti apie postų dalybas, koaliciją formuojantys politikai tylėjo it vandens į burną prisisėmę.

„Kol kas kalbame tik apie mero postą. Jį esame pasiūlę socialdemokratams ir noretume, kad uostamiesčiui vadovautų Rimantas Cibauskas“, - teigė A.Razbadauskas, atskleidęs, jog pats bus tik eilinis miesto tarybos narys.

Pasiteiravus, ar yra svarstoma, kas galėtų užimti savivaldybės administracijos direktoriaus postą, pasigirdo netikėtas atsakymas.

„Galbūt geriausia direktorių samdyti iš šalies. Pavyzdžiui, kokios nors didelės įmonės vadovą, su jokia partija nesusijusį žmogų“, - svarstė N.Puteikis.

Beje, jis ir derybose dalyvavo, ir spaudos konferencijoje į žurnalistų klausimus atsakinėjo darbo metu – tada, kai turėjo dirbti Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritoriniame padalinyje, kurio vadovu yra.

„Pas mus griežta tvarka. Todėl rytą nusiunčiau prašymą savo vadovybei, kad leistų pusantros valandos dieną nedirbti ir už tai atidirbti vakare. Mano darbo diena šiandien baigsis pusę aštuonių vakare“, - tvirtino N.Puteikis.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos taryba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Elina Johnson

Elina Johnson portretas
Ieškote paskolos? Arba jums buvo atsisakyta paskolą iš banko ar finansų įstaiga vieną ar daugiau priežasčių? Jūs turite tinkamą vietą savo paskolų sprendimų čia! Elina Johnsonas paskola įmonė Mes ribotas apdalinti paskolas įmonėms ir privatiems asmenims ne mažos ir prieinamą palūkanų norma 2%. Prašome susisiekti su mumis elektroniniu paštu šiandien per elinajohnson11@hotmail.com PAREIŠKĖJO DUOMENYS:   1) Vardas, pavardė:   2) Šalis:   3) Adresas:   4) valstybė:   5) Lytis:   6) Šeimyninė padėtis:   7) Pareigos:   8) Telefono numeris:   9) Šiuo metu padėtis darbo vietoje:   10) Mėnesio pajamos:   11) Paskolų suma, kurios reikia:   12) Paskolos Trukmė:   13) Tikslas Paskolos grąžinimo būdas:   14) Religija:   15) Ar jūs taikyti anksčiau;   16) Gimimo data;   ačiū, Ponia Elina Johnsonas

Sesioniskis

Sesioniskis portretas
Liberalai:Klaipeda = 0:1

cha

cha portretas
Ko taip anksti paskelbė Balandžio 1 ?
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių