Tualetas miesto centre – tik dėl grožio?

Miesto centre esanti viešoji išvietė labiau primena kiaulę taupyklę. Viena klaipėdietė visą savaitę filmavo kuriozines situacijas, kai tualetą apspitę žmonės įmeta pinigus ir beviltiškai bando į jį patekti. Tačiau net ir patys kantriausieji lieka nieko nepešę.

"Pinigai kapsi – vaikai straksi"

Jau nebe pirmą kartą gyventojai reiškia pretenzijas dėl Skulptūrų parke pastatytos modernios išvietės: esą monetos "suvalgomos", bet durys neatsidaro.

Nesusipratę žmonės lieka it musę kandę – ir be pinigų, ir be atlikto reikalo.

Klaipėdos vaikų ligoninėje gulėjusi moteris visą praėjusią savaitę turėjo galimybę sekti, kas vyksta prie minėto objekto.

Epizodai, kuriuos ji nufilmavo, kelia ir juoką, ir įsiūtį.

 

 

Vaizdo įraše matyti, kaip aplink metalinį tualetą miesto centre besiblaškantys, instrukcijas ant sienos skaitantys ir mygtukus spaudžiantys gyventojai taip ir nepasinaudoja šiuo moderniausiu technikos stebuklu, nes į vidų jiems patekti niekaip nepavyksta.

"Kažkoks absurdas. Pinigėliai kapsi, o mamos su mažais vaikais, senukai aplinkui straksi. Maža to, kad spaudžiant reikalui turi studijuoti instrukciją, tai dar ir patekti neįmanoma. Visą savaitę stebėjau, kaip nelaimėliai bandė tai padaryti. Įmesdavo pinigus, tačiau durys taip ir neatsidarydavo: nei pinigų, nei kultūringai atlikto reikalo. Norėjosi atsidaryti langą ir sušukti jiems, kad nešvaistytų monetų, nes niekas jų negrąžins", – pasakojo neabejinga klaipėdietė.

Mechanika kelia abejonių

Prie metalinio tualeto kasdien stoviniuodavo dešimtys norinčiųjų.

Tačiau, moters žodžiais, praėjusią savaitę nė vienam iš jų laimė nesišypsojo.

Buvo graudu ir pikta žiūrėti, kaip žmonės praranda savo pinigus.

"Buvo graudu ir pikta žiūrėti, kaip žmonės praranda savo pinigus už paslaugą, kurios negauna. Galbūt ši žinia pagaliau pasieks reikiamas institucijas, ir bus rasta išeitis iš šios situacijos?" – klausė dienraščio pašnekovė.

Problema kartojasi kiekvienais metais.

Užfiksuota, kad dar pernai vasarą viena užsieniečių porelė taip pat pabandė pasinaudoti tuo pačiu miesto tualetu. Tačiau irgi nesėkmingai.

Buvo ir toks atvejis, kai keli asmenys jame buvo išmaudyti tarsi automatinėje mašinų plovykloje.

"Kai paskelbiau vaizdo įrašą socialiniame tinkle, sulaukiau atsiliepimų iš kitų mamų, kurios gulėdamos ligoninėje matė tą patį. Nesuprantu, kodėl niekas nesikeičia?" – svarstė klaipėdietė.

Kainavo 87 tūkst. eurų

Klaipėdoje maždaug prieš dešimtmetį nupirkti du brangūs ir itin modernūs konteineriniai tualetai.

Tada už kiekvieną jų sumokėta po 300 tūkst. litų (87 tūkst. eurų), iš viso – daugiau nei pusė milijono litų.

Vienas tualetas buvo pastatytas prie Senosios perkėlos, kitas – Skulptūrų parko prieigose vietoj neveikiančio senojo požeminio.

Tačiau naujieji esą nesunaikinami technikos stebuklai – tiek jų išorė, tiek vidaus įranga pagaminta iš nerūdijančio metalo – toliau kelia aistras.

Kam jie iš viso reikalingi, jei negali normaliai pasinaudoti, karščiavosi kai kurie gyventojai.

Prikiša gumos ir degtukų

"Problema ta, kad žmonės ten prigrūda visokių šiukšlių, pradedant kramtomąja guma ir baigiant degtukais, užkemša spyną. Todėl tualeto durys paskui neatsidaro. Ko gero, taip nutiko ir šį kartą. Bandysime susisiekti su rangovais ir išsiaiškinti", – ramino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Esą pati sistema yra gera, tačiau nedorėliai, kišantys savo nagus kur nereikia, ją nuolat sugadina.

Prieš porą metų dėl tos pačios priežasties policijos pareigūnai sulaikė būrelį paauglių.

"Narkomanai, asocialūs žmonės, vaikai bando visokiais būdais įlįsti į monetų kaupyklą ir pridaro bėdos. Nuolat gauname iš gyventojų informacijos apie gedimus, tačiau pastaruoju metu buvo aprimę. Rangovai, savo ruožtu, privalo kiekvieną dieną tualetus tikrinti. Tačiau čia yra sekundės reikalas. Jeigu atėjo neadekvatus pilietis ir ką nors įkišo, sistema pradeda strigti. Juk tai – automatika ir mechaninių gedimų neišvengsi", – aiškino vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Cia ne nenaujiena, esu macius kaip neieina i wc. Taip pat anksciau is pazistamu zmoniu nevietiniai, pasakojo ta pati kaip sumokejo ir neiejo butent i ta wc. Vietiniai ten neina i wc, nes tikrai neveikia :). Gal kada sutvarko bet trumpam. Nes siuos atvejus zinau ne karta. O ir macius esu kad neieina imete monetas. Visada galvoju kiek gali testis, gaila tu zmoniu eina i mokama wc, turbut ne siaip sau.

Budelis

Budelis portretas
Kam priklauso tie tualetai? Gal jie sugalvojo gerai pasipelnyti? Duryse dega zalios lemputes, o imetus monetas, supranti, kad tave apiplese vidury dienos! Gal laikas pakelti uzpakalius nuo kedes ir uzbaigti ta absurda! Ei, miesto "kontrolieriai"!!!

dddd

dddd portretas
dirbu prekybios centre kasoje, tai matant kokia tauta bendraja prasme ir dauguma yra buka , tai tikiu kad ir imesti tinkamu monetu ir suprasti kaip viskas veikia jiems misija neimanoma. todel tai bukai tautos daliai ir nepavyksta ten ieiti, o kiti kuo puikiausiai pasinaudoja
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių