Tualetas vos nevirto kalėjimu

Klaipėdoje viešėjusi Airijoje gyvenanti lietuvė ilgai nepamirš uostamiesčio viešųjų tualetų. Viename jų mergina užstrigo – įėjo ir nebegalėjo išeiti, nes niekaip nepavyko atidaryti durų. Išsivaduoti moteriai padėjo lauke jos laukęs vyras.

Klaipėdoje viešėjusi Airijoje gyvenanti lietuvė ilgai nepamirš uostamiesčio viešųjų tualetų. Viename jų mergina užstrigo – įėjo ir nebegalėjo išeiti, nes niekaip nepavyko atidaryti durų. Išsivaduoti moteriai padėjo lauke jos laukęs vyras.

Džiaugiasi buvusi ne viena

Dubline gyvenanti mergina su vyru į Klaipėdą atvyko aplankyti draugų. Vaikščiodama miesto centre, ji užsuko į konteinerinį tualetą, įrengtą prie buvusios senosios perkėlos.

„Iš išorės tualetas pasirodė tvarkingas. Tikrai negalvojau, kad gali kilti kokių nors rūpesčių. Susimokėjau, atidariau duris, kurios atsivėrė tikrai lengvai, ir įėjau“, – pasakojo mergina.

Problemos prasidėjo, kai moteris norėjo išeiti iš tualeto.

„Spaudžiu mygtuką, stumiu duris, bet jos nejuda iš vietos. Kartoju – vėl tas pats. Nežinau, kiek laiko taip stumdžiau duris. Visa laimė, kad lauke manęs laukė vyras. Jam stipriau patempus pavyko atidaryti tualeto duris. Tačiau ne iš pirmo karto. Jau buvo apėmusi panika. Menkas malonumas užstrigti tokioje vietoje“, – teigė moteris.

Mergina net nenorėjo pagalvoti, kaip viskas galėjo baigtis, jei būtų vaikščiojusi viena.

„Man pasisekė, kad buvau su vyru. Net neįsivaizduoju, ką būtų reikėję daryti ir kur skambinti, kreiptis pagalbos, kad mane išvaduotų. Į tokią situaciją gali pakliūti kiekvienas ir ne visiems ji gali baigtis sėkmingai. Štai tau ir automatika“, – kalbėjo moteris.

Nurodys telefono numerį

Uostamiesčio savivaldybė dėl konteinerinių tualetų tokių nusiskundimų dar nebuvo sulaukusi.

„Viduje yra „knopkutė“. Norint atidaryti duris, reikia ją paspausti. Jei to nepadarysi, gali prašyti neprašęs – nieko neišleis“, – šmaikštavo Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Vadovui pritarė ir savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova.

„Pirmą kartą girdžiu apie tokią problemą. Tačiau visko būna. Gal kažką ne taip paspaudė. Tikrai pasižiūrėsime“, – tikino pavaduotoja.

L.Dūda žadėjo, kad po šio atsitikimo konteineriniuose tualetuose, kurių miesto centre yra du, bus pakabinti skelbimai su Avarinės tarnybos numeriais.

„Jei kas nors vėl papultų į tokią situaciją, galėtų pasiskambinti. Tarnyba atvažiuotų ir išvaduotų. Gal ne per penkias minutes atvyktų, bet per dešimt – tikrai. Aišku, tai – blogiausiu atveju. Arba reikia tikėtis, kad kas nors užsuks į tualetą“, – dėstė direktorius.

Primeta šiukšlių

Klaipėdiečiai skundžiasi ir kitu konteineriniu tualetu, esančiu prie Skulptūrų parko. Žmonės piktinasi, kad pinigus sumoka, o atidaryti durų ir užeiti į vidų nepavyksta. Už apsilankymą šiame tualete reikia atseikėti 0,30 euro.

L.Dūda pasakojo, kad pats kelis kartus buvo pakliuvęs į panašią padėtį.

I.Nachčiunova aiškino, jog tokios situacijos susidaro, kai žmonės į pinigų priėmimo dėžutę primeta suvyniotų popierių, senų monetų.

„Periodiškai išvalome. Randame visko. Šiuo atveju problema ta, kad žmonės meta tai, ko nereikia“, – aiškino pavaduotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kai

kai portretas
pakakoji reikia vandenį nuleist, tada suveikia durų atidarymo daviklis ....ir švaru ir grynas oras...

Viršūnė

Viršūnė portretas
Tiems senbezdoms tik ir juoktis iš paprastų žmonių, juk jiems įmituojant darbą nereikia eiti į viešą tualetą, juk turi savo išblizgintus. Nusileiskit ant žemės pagaliau.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių