Tualete uostamiestyje – vaizdo kameros

Uostamiesčio centrinėje gatvėje esančiame mados ir verslo centre apsilankęs vilnietis liko šokiruotas įspėjimo, pranešančio, jog jį tualete filmuos vaizdo kameros. Vyras įsitikinęs, jog tai, ką jis veikia už tualeto durų, yra privatus reikalas.

Tačiau prabangaus centro valdytojai teigia neatsiginantys įtartinų perėjūnų.

Svečias į mados ir verslo centrą "Herkaus galerija" užsuko atsitiktinai. Vyras aiškino, jog užrašas ant antrajame aukšte esančio tualeto durų jam nesuteikė jaukumo.

"Perspėjimas apie vaizdo kameras nebuvo kur nors ant sienos, o aiškiai kabojo ant tualetų durų. Užėjęs į vidų pamačiau virš praustuvų palubėje įrengtą kamerą. Suprantu, kad kamerų nėra tualeto kabinose. Bet Vakaruose pasinaudojimą tualetu žmonės vadina ne tik sėdėjimą ant unitazo. Tualeto patalpose turi žmogus jaustis komfortabiliai. Man iškilo klausimas, ar tai nėra privatumo pažeidimas?" – pastabas dėstė pašnekovas.

Mados ir verslo centro "Herkaus galerija" valdytoja Asta Valė ramino klientą, jog tualeto viduje kabo netikros – muliažinės kameros.

"Tai tik tam tikro sluoksnio piliečių atbaidymui. Ne kartą esame nukentėję nuo vandalų. Esame patyrę visko, net ir visų sienų apdergimą. Todėl turime visą parą budinčią apsaugą. Tai juk vieša erdvė, ir traukia visi, kas tik netingi. Dažniausiai lankosi asocialūs asmenys. Jie jau nuo ryto traukia tiesiu taikymu ir atlikinėja viską, ką tik nori", – pasakojo A.Valė.

Moteris paatviravo, jog nemokamo tualeto paslaugomis nori pasinaudoti daugybė žmonių, net ir greta įsikūrusio teismo lankytojai.

"Mieste vis dar nėra pakankamai viešųjų tualetų. Nors centrinėje gatvėje kuriasi daugybė kavinukių, bet ne visos klientams atveria savo tualetus. O ką žmogui daryti, kai jis miesto centre su reikalais? Nevažiuos per visą miestą namo", – pastebėjo A.Valė.

Neapsikentę klientų srauto centro valdytojai buvo kuriam laikui apskritai užrakinę tualetą. Jo raktus išdalijo visoms centre įsikūrusioms parduotuvėms.

"Vis tiek ėjo žmonės iš visų aplinkinių institucijų ir prašė atrakinti. Užeina ir iš spaudos kioskų, nes tualetų neturi. Kitas dalykas, kad žmonės nenori mokėti pinigų už mokamus tualetus, o gal jiems jie nehigieniški atrodo?" – svarstė moteris.


Šiame straipsnyje: Tualetaskameravaizdo stebėjimo kameraskaitytojo naujienaHerkaus galerija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kvaila ta Asta Valė, teisingiau po padu pas vyrą. O vyras - Šarūnas Valius, nepilnavertis ir savimi nepasitikintis aferisto vaikas. Žodžiu šeimyna rinktinė, na ir sprendimai išmąstyti. Filmuoti WC, kad būtų ką žiūrėti per šeimos šventes.

Don Bon

Don Bon portretas
Kažkoks košmaras, aš tokiu tikrai nesinaudočiau - geriau skvere už krūmo, tai bent neliks filmuoitos medžiagos

Fobijos

Fobijos portretas
Tikrai nieko baisaus ta kamera. Kitaip tautos neišauklėsi. Vakar buvau toje pačioje prekybos galerijoje, pasinaudojau pardavėjų tualetu. Nenustebino toks užrašas:"Kolegės, sugrąžinkite Fairy" ir kempinėlę..." Pardavėjų paklausiau, ar "kolegės" sugrąžino? Deja, tikrai ne. Labai gerai, kad yra kamera, gal žmonės, ypač ponios, mamos išmoks po tualeto plauti rankas. Ir Alyno barmenės taip pat,
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių