Tunelis uostamiestyje nušvis 2020-aisiais

Klaipėdiečiai stebisi, kodėl po Jono kalneliu įrengtas požeminis tunelis jau ilgą laiką paniręs į tamsą. Miestiečiai baiminasi dėl savo saugumo, kadangi žengiant tamsiu tuneliu lengva pargriūti. Taip pat nuogąstaujama, jog ši vieta taps terpe rinktis narkomanams ar kitiems pavojingiems tipams.

Gyventojai pasigedo apšvietimo po Jono kalneliu įrengtame požeminiame tunelyje.

Anksti temstant minėta teritorija lieka visiškai neapšviesta.

Net ir dieną į tunelį vargiai prasiskverbia saulės spinduliai.

Klaipėdiečiai baiminasi, jog prieglobsčio ten gali ieškoti nusikaltėliai ir benamiai.

"Jono kalnelis – viena gražiausių pasivaikščiojimo vietų Klaipėdoje. Drauge su vyru ten leidžiame šiltus vasaros vakarus, o žiemą einame tiesiog pasivaikščioti. Sąžiningai – tikrai neprisimenu, kada paskutinį kartą tunelis buvo apšviestas. Kaskart eidami pro šalį jaučiamės nejaukiai. Nežinosi, kada koks nors vagis ar nusikaltėlis iššoks iš tamsos. Suprasčiau, kad neapšviestas tunelis būtų kur nors miesto pakraštyje, tačiau ši vieta yra uostamiesčio pasididžiavimas. Tad kodėl tunelis vis dar baugina tamsa?" – klausė klaipėdietė.

Įmonės "Gatvių apšvietimas" Eismo saugumo skyriaus viršininko Egidijaus Kivilio manymu, miestiečiai baiminasi pagrįstai, mat tamsiame tunelyje gali tykoti daugybė pavojų.

"Žmonės skundžiasi ne be reikalo. Tamsius tunelius būtina ne tik apšviesti, bet ir įrengti vaizdo stebėjimo kameras. Tai padėtų spręsti saugumo ir šiukšlinimo problemas", – teigė E.Kivilis.

Miesto savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė  atskleidė, jog po kelerių metų požeminiame tunelyje bus įžiebtos šviesos.

"Šiuo metu Jono kalnelis ir jo prieigos tvarkomos. Užbaigus šį ES lėšomis finansuojamą projektą, bus pradėti antro etapo rekonstrukcijos darbai. Savivaldybės lėšomis pasirūpinsime likusiais objektais, tarp kurių – ir šis požeminis tunelis", – atskleidė E.Jurkevičienė.

Požeminis tunelis turėtų nušvisti 2020 m.

Planuojama, jog šiuos darbus atliks įmonė "Pamario restauratorius".



NAUJAUSI KOMENTARAI

jerominas

jerominas portretas
gal žibalinę lempą pakabint, jeigu laido kelis metrus nutempti neina. vistiek gyvenam kaip viduramžiais

r

r portretas
Ko jus vafliuojates. Matet kiek ten darbu be to tunelio dar laukia? Kam dabar daryt apsvietima? Kad i statybviete saugu butu eit?

>

> portretas
Mustas,"specai"(po klicke specialistai) varto interneta,kas brangiausia pasaulyje,pateiks "priesprojektini pasiulyma","susideres %",paskelbs, "mes nusprendeme", ... ?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių