Turguje pasirodė baravykai ir raudonviršiai

Prasidėjo grybų metas. Miško gėrybių išsiilgę klaipėdiečiai jau gali įsigyti ne tik voveraičių, bet ir baravykų, raudonviršių ar lepšiukų.

Prasidėjo grybų metas. Miško gėrybių išsiilgę klaipėdiečiai jau gali įsigyti ne tik voveraičių, bet ir baravykų, raudonviršių ar lepšiukų.

Turguje prekybininkai dėžutę, kurioje telpa apie pusę kilogramo raudonviršių, siūlo nusipirkti už 10 Lt, o toks pat kiekis baravykų piniginę paplonins 15 Lt. Už itin mažų ir vos spėjusių paaugti miško karalių – baravykų – krūvelę gali tekti pakloti ir 20 Lt.

Turguje vis dar gausu voveraičių. Už pusę litro šių miško gėrybių pardavėjai prašo apie 7–8 Lt.

Baravykais ir raudonviršiais prekiaujanti Liuda pasakojo, kad grybų miškuose jau yra, o artimiausiomis dienomis užderės ir dar daugiau.

„Vaikščiodami pastebėjome nemažai dar tik pradedančių dygti galvučių, todėl dar gausesnio derliaus laukiame netrukus“, – kalbėjo Liuda.

Pasak jos, klaipėdiečiai noriai perka grybus - mažesnius raudonviršius ar baravykus iš karto panaudoja maisto ruošimui, o didesnius įsigyja džiovinimui.

„Pirkėjai sako nebijantys peraugusių baravykų, kurie sukirmiję būna dažniau nei mažesni, nes tokie puikiai tinka supjaustyti į dalis, sudžiovinti ir pasilikti žiemai“, – aiškino moteris.

Prekeiviai grybais neslėpė, kad kibirus gėrybių randa tie, kurie žino, kur jų ieškoti. Anot jų, derlingų vietų nežinantys žmonės iš miško gali grįžti ir tuščiais krepšiais, nors prekystaliai turguje praeivių akis jau traukia nemaža pasiūla.

Grybautojai teigė, kad šiais metais baravykai, raudonviršiai ar lepšiukai puikiai užderėjo prie Švėkšnos, Darbėnų ar Rietavo esančiuose miškuose.

Prekiaujantys grybais žmonės kaip susitarę tikino, kad miško gėrybės šiais metais – gardžios ir sveikos. Ne vienas iš jų siūlo įsigyti jau sutvarkytų grybų arba paprašius klientų akivaizdoje įpjaudavo pasirinktą, jog parodytų jį esant sveiką.

Kaip teigia grybus tiriantys specialistai, Vakarų Lietuvos regione užderėjusios miško gėrybės – tinkamo oro pasekmė. Jei drėgni ir šilti orai išsilaikys ir toliau – galima tikėtis sulaukti dar gausesnio jų kiekio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liudos turgaus kaimynė

Liudos turgaus kaimynė portretas
Labai gražių ,didelių ,sveikų baravykų ,raudonikų turėjo P.Liuda.Tikra grybautoja .Beto, pavaišino ir mane grybais. Nuvykusi į sodybą išsiviriau -o skanumėlis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių