Turguose – prekeivių apgultis

Uostamiesčio turgavietėse šiomis dienoms – darbymetis. Ruošdamiesi Visų Šventųjų dienai ir Vėlinėms klaipėdiečiai būriais traukia į miesto turgus įsigyti kapų puošybai tinkančių puokščių, pavienių gėlių žiedų ar žvakių.

Uostamiesčio turgavietėse šiomis dienoms – darbymetis. Ruošdamiesi Visų Šventųjų dienai ir Vėlinėms klaipėdiečiai būriais traukia į miesto turgus įsigyti kapų puošybai tinkančių puokščių, pavienių gėlių žiedų ar žvakių.

"Iš tiesų, žmonės jau vakar labai aktyviai ėjo į turgų. Manome, kad didžiausi srautai bus šiandien", – prognozavo Naujojo turgaus direktorius Viačeslavas Karmanovas.

Senojo turgaus direktorius Arvydas Gaudiešius taip pat patvirtino, jog jau vakar buvo užfiksuotas didesnis apsilankiusiųjų skaičius. Dar daugiau pirkėjų tikimasi sulaukti šiandien vakare ir rytoj ryte.

"Ta apimtis, kuri dabar fiksuojama – kur kas didesnė. Palyginti su tuo, kas buvo prieš mėnesį – dabar viskas daug gražiau", – patvirtino A.Gaudiešius.

Gėlėmis ir žvakėmis kapams prekiaujantys turgūs šiomis dienomis gali džiaugtis ne tik apsilankančiais pirkėjais – padaugėjo ir prekiaujančiųjų.

V.Karmanovo teigimu, šiomis dienomis Naujajame turguje įrengta ir prekiaujama maždaug dar 30 papildomų vietų. Senojo turgaus vadovas pastebėjo, jog čia naujų prekeivių nepastebėta, tačiau pradėjo darbuotis daugiau žmonių, kurie savo produkciją siūlydavo ne kiekvieną, o tik tam tikromis dienomis.

"Prieš Vėlines susirinkdavo gal 50 proc. visų prekeivių, o dabar dirba 90 proc.", – paaiškino A.Gaudiešius.

Abiejose turgavietėse klaipėdiečiai gali įsigyti visų reikalingiausių akcentų, būtinų mirusiesiems pagerbti. Gėlių kainos svyruoja nuo keliolikos centų iki keliasdešimties litų.

Tiek pietinėje, tiek centrinėje miesto dalyje esančiose turgavietėse kainos labai panašios.

Už dirbtinių gėlių puokštę šiemet prašoma vidutiniškai nuo 5 iki 40 litų. Už itin populiarų pirkinį – chrizantemų krūmą vazonėlyje klaipėdiečiams tenka mokėti nuo poros litų iki dviejų dešimtinių, o už smulkiažiedės chrizantemos šakelę prekeiviai prašo ir vos keliolikos centų.

Kiek brangesnės – karališkos arba stambiažiedės Visų Šventųjų ar Vėlinių dieną į kapines nešamos chrizantemos. Jų žiedo kaina svyruoja nuo trijų iki penkių litų. Daugiau prekiautojų pastebima ir kapinių prieigose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

CIA

CIA  portretas
vakarų ekspresas ar Kauno diena? Visi straipsniai copy paste apie Klaipėdą. Kaune išeiginės, nieko nevyksta?:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių