Turistai Klaipėdoje pasigenda žmonių

Šiemet į uostamiestį bus bandoma pritraukti dar daugiau turistų nei pernai, dėmesį žadama skirti ir konferencijų turizmui. Tiesa, apgailestaujama, kad labiausiai atvykėliai iš kitų šalių Klaipėdoje pasigenda žmonių.

Laukia naujų objektų

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro veikla pirmadienį buvo aptarta miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje.

Praėjusiais metais įstaigoje apsilankė beveik 113 tūkst. turistų. Pasak Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės, šis skaičius – 2 proc. didesnis nei dar prieš metus.

Šiemet į uostamiestį bus siekiama pritraukti daugiau atvykėlių. Šį tikslą įstaiga bandys įgyvendinti tradiciškai dalyvaudama tarptautinėse turizmo parodose, konferencijose, kituose renginiuose.

Dėmesys bus skiriamas elektroninei rinkodarai – miesto populiarinimui internetinėje erdvėje.

"Mūsų ambicijos yra pamatuotos. Negyvename iliuzijų pasaulyje, kad turistų skaičius išaugs 20 proc. Jei neatsiranda naujų traukos objektų, jų padaugėja 2–3 proc.", – pasakojo vadovė.

Mūsų ambicijos yra pamatuotos.

Tačiau, anot R.Savickienės, tikimasi, kad šie metai viršys lūkesčius, o Klaipėdoje apsilankys daugiau turistų nei numatoma. Manoma, kad tam įtakos turės duris atvėrę nauji lankytini objektai.

Birželį po rekonstrukcijos veiklą atnaujins Lietuvos jūrų muziejus. Viliamasi, kad metų pabaigoje jau bus galima aplankyti 1939–1945 m. ekspoziciją piliavietėje. Laukiama ir "Švyturio" alaus daryklos rekonstrukcijos pabaigos, kur veiks alaus muziejus, degustacijų salė, vyks ekskursijos.

Sveikatos turizmas – nepopuliarus

R.Savickienė atskleidė, kad šiemet didesnis dėmesys bus skiriamas konferencijų turizmui. Jau pernai buvo dalyvaujama parodose, populiarinant šią kryptį. Šiemet ši veikla bus tęsiama.

"Bandome pritraukti konferencijų organizatorius. Juolab kad atsidarys dvi erdvės, kur galima organizuoti didelius renginius, – konferencijų salė piliavietėje ir Dramos teatras", – teigė vadovė.

Komiteto nariai domėjosi, kaip sekasi vystyti sveikatos turizmą. R.Savickienė tvirtino, kad apie tai daug kartų kalbėta su gydymo įstaigomis.

"Kol kas sveikatos turizmas Klaipėdoje nėra populiarus ir aktyvus. Priežasčių – keletas. 45 proc. mūsų turistų yra vokiečiai. Didžioji dalis gydymo įstaigų personalo kalba angliškai, bet ne vokiškai, tad svečiams iš Vokietijos paslaugų negalėtume pasiūlyti", – teigė vadovė.

Miesto tarybos narys Klaipėdos jūrininkų ligoninės vyriausiasis gydytojas Jonas Sąlyga atkreipė dėmesį ir į dar vieną priežastį.

"Kol mūsų ligoninės bus pilnos, nesugebėsime išgydyti visų lietuvaičių, tol apie sveikatos turizmą negalime net kalbėti. Lietuvos piliečių – eilė. Jei mes skirtume kelias palatas sveikatos turizmui, tai būtų nusikaltimas. Kol kas, kalbant apie stacionarias paslaugas, tikrai nėra galimybių vystyti sveikatos turizmą", – pabrėžė tarybos narys.

Tenka ieškoti ir kačių

Komiteto nariai svarstė, kad sveikatos turizmu galėtų užsiimti reabilitacijos ar odontologijos paslaugas teikiančios įstaigos.

R.Savickienė kalbėjo, kad kasmet susiduriama su problema, jei į uostamiestį atvyksta turistas skaudančiu dantimi. Tenka paskambinti į 10 ar net daugiau įstaigų, kad surastumei jam vietą.

"Daugiausia keblumų kyla, jei turistas atplaukė kruiziniu laivu, nes jo laikas – ribotas. Tokia pati didelė problema surasti vietą, kur jam atliktų masažą. Susidariusios eilės, visi užsirašę", – komentavo vadovė.

Komiteto nariai pasiūlė centrui sudaryti bendradarbiavimo sutartį su kokia nors privačia gydymo įstaiga, teikiančia odontologijos paslaugas, kuri prireikus galėtų rasti vietą turistui.

R.Savickienė patikino, kad atsižvelgs į šį siūlymą ir bus bandoma ieškoti tokios įstaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tvorų šalis

Tvorų šalis portretas
Kai nuimsite tas tarybines tvoras prie atplaukiančių laivų, tai gal atsiras ir žmonių. O dabar net keista ten būti. Jautiesi kaip garliavos patvorinis. Nesuprantu kam tos tvoros, kad į laivą koks benamis neįlystų? Praėjimą į laivą saugo pati įgula. Niekaip nuo to TSRS mentaliteto nepabėgame: turtingi vienoj pusėj tvoros, kiti vargingesni kitoj pusėj.

Juokas....

Juokas.... portretas
Jo mažai žmonių ir jų dar mažės nes Lietuvoje aplamai mažėja žmoniu, visi išvyksta.....to ir reikėjo tikėtis ......liks pensininkai ir seimūnai......

ką jie veikia?

ką jie veikia? portretas
Žmonių mieste mažai, o savivaldybės klerkų – tuntai.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių