Turistai uostamiestyje atranda kempingą

Penkerius metus Giruliuose veikiantis "Pajūrio kempingas" šią vasarą kol kas labai džiaugiasi atvykėlių antplūdžiu. Mat šito turistinio objekto pelnus koreguoja būtent oras.

Penkerius metus Giruliuose veikiantis "Pajūrio kempingas" šią vasarą kol kas labai džiaugiasi atvykėlių antplūdžiu. Mat šito turistinio objekto pelnus koreguoja būtent oras.

Giruliuose, 8 km nuo Klaipėdos centro, greta Pajūrio regioninio parko nuo 2009-ųjų pavasario veikia kempingas.

Jame yra 50 vietų palapinėms, 15 vietų nameliams ant ratų, laužavietė, sporto aikštynų, vaikų žaidimo aikštelė, pirčių. Kempingo teritorija aprėpia beveik trijų hektarų plotą.

Pasak Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovės Romenos Savickienės, penkeri metai darbo parodė, kad tokio dydžio kempingas yra optimalus, atsižvelgiant į turistų srautus. Tačiau, jei norėtų turėti daugiau pajamų ir pelno, turėtų plėstis.

Nuo "Pajūrio kempingo" iki Baltijos jūros vos 500 metrų.
Tačiau praktika parodė, kad šis atstumas kai kurių atvykėlių netenkina, jie labiau norėtų palapinę statyti kone ant jūros kranto. Tai esą yra savotiškas nepatogumas.

Anot R.Savickienės, paaiškėjo, kad turistus vis dėlto trikdo artima geležinkelio kaimynystė. Pravažiuojančių traukinių garsai turi neigiamą įtaką atvykėlių poilsiui.

Šią vasarą kempingas kol kas atsiperka, tačiau, pavyzdžiui, 2012 metų vasarą dirbo nuostolingai, nes oras buvo prastas ir vasarotojai su palapinėmis "Pajūrio kempingą" aplenkė.

"Saulė pradėjo šviesti, pradėjo sektis. Kaip ir visuose kempinguose, taip ir mūsų, jeigu geras oras, žmonės atvažiuoja poilsiauti, jei prasideda lietūs – stovi pustuštis. Turime aštuonis namelius, juos išnuomojome. Žmonės statosi ir palapines. Per Jūros šventę, ypač iš šeštadienio į sekmadienio naktį, kempinge nakvojo labai daug žmonių", – neslėpė R.Savickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ppp

ppp portretas
o norettum, kad tau asmeniskai i namus ateitu konsultantas ir informuoti apie kiekviena nauja istaiga/biura/parduotuve? Jei pats nesidomi, juk nieks nekalts, tik pats.

Keista

Keista portretas
Aš Klaipėdietis, važiuoju kasdien pro Girulius ir nežinojau, kad ten yra kažkoks kempingas. Aš aišku ne rodiklis, bet mano galva su informacijos paskleidimu kažkas ne taip.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių