Turistų į Klaipėdą nebevilioja net jūra

Turizmo padėtis Klaipėdoje yra tragiška – tai antradienį konstatavo kone visi Smulkaus ir vidutinio verslo tarybos nariai.

Jie ilgai trukusioje diskusijoje ieškojo būdų, kaip į uostamiestį ir pajūrio regioną pritraukti daugiau turistų, tačiau konkretūs sprendimai ir realūs darbai, kurių reikia imtis, taip ir nebuvo įvardinti.

„Klaipėdoje turime milžinišką turizmo plėtros problemą. Mus jau seniai aplenkė kiti miestai, net toks Birštonas, kuris net jūros neturi“, - tiesą rėžė Klaipėdos universiteto rekreacijos ir turizmo katedros vedėja Aušrinė Armaitienė.

Kaip pagrindinę problemą, kodėl turistai nesiveržia į Klaipėdą, ji įvardijo taip, jog uostamiestis niekuo neišsiskiria iš kitų Lietuvos ir užsienio miestų.

„Turime jūrą, bet jos neišnaudojame. Mūsų viešbučiuose siūlomos tokios pat paslaugos, kaip bet kuriame užsienio mieste – masažai, daromi rytietiškų smilkalų prismilkytose patalpose“, - teigė A.Armaitienė.

„Kai pradėjau pasakoti, kokia Klaipėda graži, norvegas vos neužmigo. Tačiau kai jam užsiminiau, kad pas mus labai pigus alus ir gražios merginos, norvegas atvažiavo paviešėti Klaipėdoje, o kitą kartą grįžo su būriu draugų. Mums reikia ieškoti išskirtinumo, reikia protų šturmo, kad sukurtume tai, kuo išsiskirtume iš kitų“, - dėstė Smulkus ir vidutinio verslo tarybos narys Vidmantas Plečkaitis.

Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas pasigedo žmonių iniciatyvų, kurių uostamiestyje esą itin trūksta. „Grūto parką sukūrė žmogus, Orvydų sodybą taip pat nėra valdžios kūrinys. Klaipėdoje turime tik vieną tokios iniciatyvos pavyzdį – Friedricho pasažas, tačiau jų reikėtų daug daugiau, nes viskas prasideda nuo žmonių ir jų iniciatyvos“, - tvirtino A.Šulcas.

Dar viena problema, stabdanti turizmo plėtrą – labai prastas susisiekimas su uostamiesčiu.

„Įvažiuoti į Klaipėdą ir išvažiuoti iš jos yra katastrofa. Į Palangos oro uostą tiek pinigų sukišta, o jis yra niekinis“, - karčių žodžių negailėjo turizmo specialistė.

Jai antrino ir V.Plečkaitis, kuris pasiūlė, jog Smulkaus ir vidutinio verslo taryba kreiptųsi į Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską, jog šis parašytų raštą Vyriausybei ir primintų būtinybę įvesti bevizį režimą su Kaliningrado sritimi 100 kilometrų spinduliu. Taip esą uostamiestyje tikrai padaugės rusų turistų.

Galiausiai posėdyje sutarta, jog labiausiai Klaipėdai trūksta reklamos, rinkodaros sprendimų, kurie padėtų plėtoti turizmą.

„Galbūt verta pasvarstyti apie vienos institucijos kūrimą, kuri rūpintųsi šiais klausimais. Laukiu visų jūsų pasiūlymų, o kitame posėdyje pateiksiu apibendrinimą dėl tokios institucijos būtinybės ir jos atsiradimo galimybių“, - nenuleisti rankų dėl turizmo plėtros ragino Smulkaus ir vidutinio verslo tarybos pirmininkas Aras Mileška.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nervuotas

nervuotas portretas
tai jus tarybos nariai ir teikit pasiulymus o ne nosis krapstykit susirinke. niekas taip nedibra kaip jus - ssuibegom PP ir issiskirstem. Siek tiek smegeniukus reikai sukti norint kazka pritraukti. paziurekit i Druskininkus ir suprasit. O dabra - zmones turi jums padaryti. Taip - zmones padarys, tik viena beda, kad pagaliai kaisiojami kai norima ka nors padaryti.

GGG

GGG portretas
Klaipeda yra gražus miestas??? Taip, taip jeigu mes kurie priprate prie pilkumos matome ,kad miestas yra nugyventas, netvarkomas, ir t.t.tai ką bekalbėti apie miesto svečius. Tokias "basanavičiaus" gatves galima prie kiekvieno pliažo padaryti ,bet kažkodėl pionierių stovyklose galima nuosavus namus pastatyt ,o kiti neprasimuš pro valdininkų sieną ,net su geriausiomis įdėjomis...Užsienio kurortose šventė yra visą sezoną, o ne trys dienos grandiozinio "myžbalio" Uostas neinvestuoja visiškai į miestą, ka veikia Vyr. architektas tik jis vienas ir težino argi normalu kad dviračių takai mieste išdrabstyti skirtingi nesujungti, be nuvažiavimu, šaligatviai dar baisesni, atsimerkit pagaliau...

Šarka

Šarka portretas
Miestas tapo tragiškai nykus, purvinas, viskas sulūžę arba išterliota. Mieli Tarybos nariai, jūs bent po senamiestį kartais pasivaikščiokite ir pagaliau pastebėkite, kad jis vis labiau griūva. Purvas visur tiesiog į neviltį varo. kokie dar pasiūlymai, pirmiausiai apsikuopkite.
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių