„Tvarkiečiai“ Klaipėdoje grasina palikti valdančiąją daugumą

Du partijos "Tvarka ir teisingumas" atstovai Valerijonas Bernotas ir Benas Šimkus gali pasitraukti iš Klaipėdos savivaldybės tarybos valdančiosios daugumos ir pereiti į opoziciją.

Pirmadienį išplatintame partijos pranešime teigiama, kad uostamiesčio "tvarkiečiams" pasitraukti iš valdančiosios daugumos pasiūlė partijos prezidiumas.

Pasak prezidiumo narių, "kuomet nuolat ignoruojama partijos į tarybą deleguotų dviejų tarybos narių nuomonė, ieškoma įvairių priežasčių ir preteksto nepritarti jų iniciatyvoms ir pasiūlymams, tolesnis buvimas savivaldybės daugumoje reikštų pritarimą abejotiniems miesto valdžios sprendimams".

"Tvarkiečių" atstovas Klaipėdos savivaldybės taryboje, Socialinių reikalų komiteto pirmininkas V.Bernotas sakė, kad jis su kolega mero pavaduotoju B.Šimkumi dar nėra nusprendę, ar trauksis į opoziciją, tačiau tikino, esą jiems sudaromos kliūtys dirbti.

"Jeigu nori pateikti savo pasiūlymą, kai kurie koalicijos nariai reiškia savo nepasitenkinimą, neduoda pareikšti savo nuomonės", - tvirtino V.Bernotas.

Pasak savivaldybės tarybos nario, sunkumų atsiranda sprendžiant buitinių atliekų, aplinkosaugos, kultūros, sporto klausimus.

Valdančiosios Liberalų ir centro sąjungos atstovė, mero patarėja Audra Daujotienė sakė apie tokį partijos "Tvarka ir teisingumas" prezidiumo siūlymą nieko negirdėjusi, tačiau tikino, kad "tvarkiečių" atstovams kliūčių reikšti savo nuomonę ir poziciją nėra daroma.

"Tegul nejuokauja. Vienas - Socialinių reikalų komiteto pirmininkas, kitas - vicemeras, jų nedaug, o tokie aukšti postai. Čia labai daug netiesos. Jie nuomonę visada gali realizuoti", - kaltinimus, esą yra "tvarkiečiai" yra ignoruojami, atmetė A.Daujotienė.

Pasak liberalcentristės, šiuo metu valdančiąją daugumą sudaro 21 Tarybos narys. Jei iš jos pasitrauktų TT partijos atstovai, anot A.Daujotienės, valdančioji dauguma su 19 narių vistiek išliktų. Iš viso uostamiesčio taryboje yra 31 narys.

Šiuo metu Klaipėdos savivaldybės tarybos valdančiąją daugumą sudaro Liberalų ir centro sąjunga, Lietuvos socialdemokratų partija, politinė partija "Rusų aljansas", partija "Tvarka ir teisingumas" bei Darbo partija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių