Ugniagesiai gelbėtojai: Kuršių marių ledas pavojingas

Ugniagesiai gelbėtojai įspėja poledinės žūklės mėgėjus dėl nesaugaus Kuršių marių ledo.

"Nors ledo storis mariose siekia 40-50 cm, tačiau žvejoti ir ant tokio ledo nėra saugu", - teigiama Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) pranešime.

Pasak PAGD, Kuršių marių ledas darosi nestabilus, vietomis labai suplonėjęs, jame atsiradę daug properšų, todėl poledinės žūklės mėgėjų prašoma nelipti ant jo ir įspėti to nedaryti aplinkinių.

Ketvirtadienį anksti ryte, apie 6.30 val. Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras Bendruoju pagalbos telefonu 112 gavo pranešimą, kad mariose ties Juodkrante įlūžo ir nuskendo vienas žvejys. Du kiti kartu buvę ir įlūžę žvejai sugebėjo išsiropšti ant ledo ir išsigelbėti.

Į nurodytą įvykio vietą nuvykęs policijos ekipažas rado krantą pasiekusius ir automobilyje sėdinčius du permirkusius vyrus.

Poledinė žūklė tragiškai pasibaigė 52-ejų metų Šakių rajono gyventojui R.B. , kuris žvejoti atvyko su dar dviem kraštiečiais. Paskendusį žveją vidurdienį ištraukė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narai. Tai pirmasis šiemet Kuršių mariose nuskendęs žvejys.

Ketvirtadienį naktį pagalbos prašė dar keletas poledinės žūklės mėgėjų, tačiau jiems patiems savarankiškai teko ieškoti kelio tarp pavojingų properšų, nes dėl Kuršių mariose esančių ledo sangrūdų nuvykti į nelaimės vietas Valstybės sienos apsaugos tarnybos laivui ant oro pagalvių nebuvo techninių galimybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

Joo portretas
Nors vieną žvją stintos pagavo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių