Ugniagesių šventė – tuščioje aikštėje

Vakar, gegužės 3-iąją, ugniagesiai gelbėtojai minėjo savo profesinę šventę – šv. Florijono dieną. Miestiečiams tai turėjo tapti linksma atrakcija, tačiau, bendravimui su klaipėdiečiais pasirinkę merdinčią Teatro aikštę, ugniagesiai, atrodo, apsiriko.

Šv. Florijono diena kasmet sudrebina kurią nors uostamiesčio vietą. Ten, kur paprastai būna daug žmonių, gelbėtojai jų pritraukia dar daugiau.

Jie demonstruoja savo techniką, bendrauja su vaikais, įteikia piešinių konkurso nugalėtojams dovanų, pakviečia dalyvauti įvairiuose žaidimuose ir patys rodo savo gebėjimus.

Šiemet pasipuošusių ugniagesių gelbėtojų būrys, lydimas Karinių jūrų pajėgų orkestro, žygiavo Liepų gatve, įsuko į Atgimimo aikštę, Biržos tiltu bei Tiltų ir Turgaus gatvėmis nužygiavo į Teatro aikštę.

Ten pareigūnai sulaukė sveikinimų bei apdovanojimų, o 12.30 val. tikėjosi, kad drauge su jais pasidžiaugti ateis ir klaipėdiečiai.

Tačiau aikštė, kaip ir kasdien, buvo tuščia. Pasižiūrėti ugniagesių atėjo vos vienas kitas žmogus.

Galbūt tai neapkartino nuotaikos profesinę šventę minėjusiems gelbėtojams, tačiau miestiečiai prarado galimybę smagiai praleisti popietę.


Šiame straipsnyje: ugniagesiaiFlorijono diena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pazarnikas

Pazarnikas portretas
Nuo kada švenčia darbo dieną??? Parodomoji šventė visada vykdavo šeštadienį. Matyt vadams taip geriau ir patogiau plauti valdiškas lėšas į savo kišenes...

Runkelių mentalitetas

Runkelių mentalitetas  portretas
1. Darbo diena. 2. Vaikai darželiuose/mokyklose.3. Numarintame ir apmokestintame senamiestyje. 4. Netikroji Florijono diena. 5. Informacija neskelbta, renginys nereklamuotas. Išvada: kažkas sau pliusiuką už atsieit renginį užsidėjo, renginys ne žmonėms, o patiems sau. Su pagarba ugniagesiams, bet ar tai Vakarų europiečių, racionalus, mąstymas?

Akropolis

Akropolis portretas
Reikejo prie Akropolio butu neapsirike:)))
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių