Uostamiesčio autobusai kursuos rudens ritmu

Po pusantros savaitės – rugsėjo 1-ąją – miesto autobusai sugrįš į rudenines vėžes. Rečiau viešasis transportas važiuos prie jūros, dažniau – į miesto centrą. Autobusai stos ir naujose stotelėse.

Grįš rudens maršrutai

Pasak viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus Gintaro Neniškio, dauguma pakeitimų, kurie įsigalios nuo rugsėjo 1-osios, yra tradiciniai.

Vėl bus pradėti organizuoti įprasti rudens-žiemos-pavasario maršrutai: 2B, 5A, 5B, 6A ir 13. Bus atsisveikinta su vienu – 4A maršrutu.

„Rečiau kursuos 4, 6, 6E, 24 numeriais pažymėti autobusai, kurie veža į Pirmąją Melnragę, Girulius, Karklę. Dažniau – visi kiti. Į pajūrio nebėra tokio poreikio važiuoti. Nors vasarą ir galėjome palikti 6A maršrutą, kurio autobusai rieda iki prekybos centro „Studlendas“. 6 ir taip būtų užtekę“, – teigė vadovas.

G.Neniškis pasakojo, kad nuo rugsėjo 1-osios bus šiek tiek pakoreguota 11 maršruto autobuso trasa. Šios viešojo transporto priemonės nebevažiuos iki Lėbartų kapinių pietinėje pusėje įrengtos „Ramybės“ stotelėje, kurioje stojo nuo birželio 1-osios.

„Be „Ramybės“ stotelės važiuosime neramiai“, – šmaikštavo direktorius.

Problema – kelias

Tačiau G.Neniškis aiškino, kad toks sprendimas priimtas dėl kelių priežasčių. Pirmiausia – maži keleivių srautai. Tik maždaug kas trečio reiso metu išlipdavo vienas keleivis.

„Tikėjomės, kad žmonės įpras važiuoti iki čia, bet taip nenutiko“, – tvirtino vadovas.

Be to, atkreipiamas dėmesys, kad daugiausia žmonių į kapines keliauja šiltuoju metų laiku. Rudenį jų srautai sumažėja.

Kita problema, anot G.Neniškio, kelias, kuria veda į minėtą stotelę. Tai – žvyrkelis. Važiuoti autobusams juo sudėtinga, ypač tada, kai palyja.

„Laukiame, kol bus suremontuotas šis kelias. Ten yra problemų. Tikimės, kad per metus jos išsispręs. Aikštelėje, kur yra stotelė, jau įrengtas apšvietimas. Tikimės, kad kitais metais vėl važiuosime iki šios stotelės“, – komentavo vadovas.

Keleiviams – daugiau patogumų

G.Neniškis pasakojo, kad autobusai stos ir dviejose naujose stotelėse, esančiose Pilies ir Naujojoje Uosto gatvėje. Pirmoji vadinsis „Teatro“, antroji – „Vitės“.

„Bandėme Jūros šventės metu stoti šiose stotelėse, bet vėliau atsisakėme. Jos nebuvo įvestos į sistemą. Reikėjo skirti laiko. Manau, kad keleivių šiose stotelėse tikrai bus. Iki šiol šioje arterijoje buvo labai dideli atstumai tarp stotelių. Jie siekė daugiau nei kilometrą. Dabar keleiviams bus patogiau“, – komentavo direktorius.

Pasak G.Neniškio, nuo rugsėjo 1-osios autobusų tvarkaraščiuose dar gali būti smulkių pakeitimų, tad keleiviai turėtų atkreipti dėmesį į grafikus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atsakymas 6e

atsakymas 6e portretas
o jūs nuvažiuokite kada nors rudenį/žiemą prie jūros geresniu oru ir tada bus atsakymas į klausimą koks tikslas?

pritariu

pritariu portretas
pirmajam komentarui,kad Kretingos gat.turi važiuoti daugiau autobusų,juk mokslo metai prasideda.....

Jūs man tada paaiškinkit

Jūs man tada paaiškinkit portretas
Koks tikslas 6E rudenį/žiemą leisti iki Melnragės? Iki jūros niekas tokiu metu nevažiuoja... Geriau pratęstų trasą iki Kretingos g., keleivių bent jau būtų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių