Uostamiesčio autobusams – vasaros ritmas

Miesto autobusai nuo rytdienos pradės kursuoti vasaros grafikais. Viešasis transportas dažniau suks į prie jūros esančius uostamiesčio rajonus, rečiau – į Klaipėdos centrą.

Dažniau vyks ir į kapines

Pasak viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus Gintaro Neniškio, nuo birželio 1-osios įsigaliosiantys miesto autobusų grafikų pokyčiai yra tradiciniai.

"Sistema pasitvirtino, tad jos nekeičiame. Klaipėdiečiai prie vasaros sezono permainų yra pripratę", – pastebėjo vadovas.

Kadangi baigėsi mokslo, studijų metai ir prasideda atostogų sezonas, vasarą miesto viešasis transportas rečiau važiuos į miesto centrą.

Sumažės 2, 5, 3, 8, 9, 10, 14, 15, 23 maršrutų autobusų reisų skaičius. 5E ir 8E numeriais pažymėtos transporto priemonės kursuos įprastai.

Vasaros sezonu gerokai padidėja miesto autobusų, kurie važiuoja į prie jūros esančius rajonus, keleivių skaičius. Dėl šios priežasties pajūrio link sukantys autobusai miestiečius veš dažniau.

Dažniau kursuos 4, 6, 6E maršrutų autobusai, o 24-ojo, kuris vyksta į Karklę ir Kunkius, reisų skaičius bus net padvigubintas.

Gerinamas susisiekimas ir su Lėbartų kapinėmis. Dažniau miesto gatvėmis riedės 11 ir 11A maršrutų autobusai. 11B važiuos įprastais grafikais. Naikinamas tik pirmasis jo reisas savaitgaliais.

Viešojo transporto organizatoriai primena, kad šiltuoju sezonu 11 maršruto autobuso trasa yra pratęsta iki "Ramybės" stotelės, kuri yra pietinėje kapinių pusėje.

Pakeitė maršruto trasą

Tradiciškai vasaros sezonu nevažiuos 2B, 5A, 5B, 6A ir 13 autobusai. Tačiau vėl paleidžiamas 4A. G.Neniškis atkreipė dėmesį, kad šiemet jo maršruto trasa pakoreguota.

Anksčiau 4A numeriu pažymėtas autobusas važiuodavo Šilutės plentu, tada Sausio 15-osios gatve, sukdavo į Taikos prospektą, o vėliau riedėdavo Tiltų gatve.

Šį sezoną jis aplenks pastarąją arteriją. 4A maršruto autobusas iš Sausio 15-osios gatvės važiuos į Pilies gatvę, tada Danės gatve grįš į Manto ir toliau – įprastu maršrutu.

"Norėjome patobulinti Šilutės plento gyventojų susisiekimą su Senąja perkėla, piliaviete, tad pakoregavome 4A maršruto trasą. Žiūrėsime, ar pasiteisins toks sprendimas, ar bus išlipančiųjų ir įlipančiųjų Pilies gatvėje esančiose stotelėse", – tvirtino vadovas.

G.Neniškio teigimu, pokyčiai neturėtų sukelti jokių rūpesčių miestiečiams. Iš Šilutės plento miesto centrą galima pasiekti 5 maršruto autobusu. Teigiama, kad vasarą jo užtenka keleivių poreikiams tenkinti. Taikos prospekto gyventojai į paplūdimį gali nuvažiuoti 6 arba 6E autobusais.

Autobusai važiuos ilgiau

Vasarą viešasis Klaipėdos miesto transportas keleivius veš ilgiau nei įprasta. Vėliau darbą baigs 3, 8, 14 maršrutų autobusai.

Ilgiausiai kursuos 8 numeriu pažymėtas autobusas. Paskutinis iš autobusų stoties išvažiuos 23.25 val. Anksčiau paskutinis jo reisas būdavo prieš 23 val.

Viešojo transporto organizatoriai informavo, kad dalies autobusų grafikai pakoreguoti, atsižvelgiant į vėlavimus, kitus pakeitimus, keleivių pageidavimus. Tarp tokių – 8E, 9, 12, 29, 28, 40, 42 maršrutų autobusai.

Atkreipiamas dėmesys, kad 40 maršruto – Klaipėda (Smiltelės stotelė)–Dituva – autobuso paskutinis reisas darbo dienomis startuos vėliau. Taip pat savaitgaliais šiuo maršrutu veš didesnis autobusas.

42 maršrutu Klaipėda (Smiltelės stotelė)–Vaiteliai–Rasa savaitgaliais ir švenčių dienomis veš dar vienas papildomas autobusas. Taip pat dėl suderinimo su 25 maršruto reisais vėlinami visų dienų vakariniai reisai į Vaitelius.

Prieš vasaros pradžią pakoreguotas ir 100 maršruto Klaipėda–Palangos tarptautinis oro uostas–Klaipėda grafikas. Tai padaryta, atsižvelgiant į skrydžių pokyčius.

"Keisti šio autobuso grafikus tenka gana dažnai. Viskas priklauso nuo skrydžių laiko. Šis maršrutas tam ir skirtas, kad žmonės, kurie išskrenda, galėtų į oro uostą nuvykti autobusu, o grįžusieji parvykti į Klaipėdą", – pabrėžė direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
visus sodus reisų prideda vasarą o į Pakrantės sodus nuima
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių