Uostamiesčio bibliotekose – vasaros ritmas

Uostamiesčio bibliotekos pradėjo dirbti šiltojo sezono tvarkaraščiu – kai kuriose iš jų gyventojai aptarnaujami trumpesniu vasaros grafiku. Aktyviai ieškoma ir savanorių, kurie pagelbėtų vykdant įvairius projektus bei organizuojant renginius.

Uostamiesčio bibliotekos pradėjo dirbti šiltojo sezono tvarkaraščiu – kai kuriose iš jų gyventojai aptarnaujami trumpesniu vasaros grafiku. Aktyviai ieškoma ir savanorių, kurie pagelbėtų vykdant įvairius projektus bei organizuojant renginius.

Jau kuris laikas Klaipėdos apskrities viešojoje Ievos Simonaitytės bibliotekoje darbo dienomis gyventojai priimami trumpiau. Įstaiga taip pat nebedirba ir šeštadieniais.

"Paprastomis dienomis mūsų durys atviros nuo 10 iki 18 val. Nebedirbsime ir savaitgaliais, nors vėsiuoju laiku skaitytojai buvo aptarnaujami šeštadieniais", – informavo I.Simonaitytės bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Laima Pačebutienė.

Pašnekovė patikino, kad, prasidėjus vasarai ir sutrumpėjus darbo laikui, įstaigos veikla nesustoja
– bibliotekos darbuotojai įvairius renginius imasi organizuoti dar aktyviau.

Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka nuo birželio 16 d. taip pat planuoja trumpinti darbo laiką šiokiadieniais ir nebedirbti šeštadieniais.

"Vasarą skaitytojų smarkiai sumažėja, išvažiuoja studentai ir moksleiviai. Labai pajaučiame, kad ir pensininkai daugiau laiko praleidžia soduose. Be to, reikia nepamiršti, kad vasarą atostogų pageidauja patys bibliotekos darbuotojai", – paaiškino Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė.

Šią vasarą, kaip ir kasmet, įstaiga kviečia padirbėti savanorius.

Praėjusiais metais bibliotekoje vasarą leido ir su pensininkais bei vaikais dirbo du šią veiklą išmėginti panorę asmenys.

Teigiama, kad savanoriai labiausiai pagelbėtų Girulių bibliotekoje, organizuojant vaikų vasaros stovyklas, kurios prasidės jau birželio viduryje ir tęsis iki pat rugpjūčio pabaigos.

"Biblioteka vykdo ir daugiau projektų. Labai džiaugiamės savo organizuojamu tradiciniu renginiu "Pėdink į Girulius", kuriam jau esame parengę programą. Kiekvieną trečiadienį Girulių bibliotekoje vyks įvairūs kultūriniai renginiai. Rengiant juos, taip pat reikėtų savanorių pagalbos", – informavo pašnekovė.

Direktorė patikino, kad bibliotekoje yra laukiami visi, kurie mėgsta dirbti su vaikais ir suaugusiaisiais bei nėra abejingi kultūrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių