Uostamiesčio centre – tabu „sunkiasvoriams“

Prie miesto centrinėje dalyje esančių prekybos centrų ribojamas didelių gabaritų transporto priemonių eismas. Kol kas "sunkiasvoriams" draudžiama važiuoti prie keturių parduotuvių, tačiau neatmetama, ateityje jų sąrašas bus papildytas.


 

Prie miesto centrinėje dalyje esančių prekybos centrų ribojamas didelių gabaritų transporto priemonių eismas. Kol kas "sunkiasvoriams" draudžiama važiuoti prie keturių parduotuvių, tačiau neatmetama, ateityje jų sąrašas bus papildytas.

Jau kurį laiką prie kelių prekybos centrų, esančių miesto centre ar netoli jo, draudžiama artintis didelių gabaritų transporto priemonėms.

Anot Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus, toks sprendimas priimtas siekiant senamiestyje bei miesto centre mažinti didelių automobilių srautus.

Be to, dėl jų keliamo triukšmo, niokojamų kelio ženklų bei dangos skundėsi ir gyventojai.

Pašnekovo teigimu, didelių gabaritų automobiliams draudžiama važiuoti prie Turgaus, Kretingos gatvėse, M.Mažvydo alėjoje bei buvusiame "Sodžiuje" įsikūrusių prekybos centrų.

"Yra parinktos keturios vietos, kuriose ir kyla daugiausia problemų. Taip nusprendė sudaryta darbo grupė", – paaiškino R.Mockus.

Transporto skyriaus vedėjo teigimu, kol kas situacija stebima. Jeigu paaiškės, kad tokios priemonės veiksmingos, neatmetama, jog ribojimų atsiras ir daugiau.

Prieš nusprendžiant drausti didelių gabaritų transporto priemonių eismą minėtose vietose, sudaryta darbo grupė savo planus aptarė su verslininkais.

"Mes kvietėme verslininkus, prekybos centrų atstovus. Diskutavome ir prašėme, kad į senamiestį bei kitas miesto dalis važiuotų mažesnės transporto priemonės", – pasakojo R.Mockus.

Anot jo, pernai vykusių susitikimų metu verslininkai žadėjo savivaldybei pateikti savo pasiūlymus, tačiau jų taip ir negauta.

"Po pasitarimo jokių skambučių ar kitokių signalų nesulaukta. Buvo bendrauta geranoriškai, galbūt jiems ir tinka tai", – dėstė R.Mockus.

Kol kas, teigiama, dėl naujosios tvarkos, kuri galioja jau daugiau nei mėnesį, verslininkai savivaldybei nesiskundžia ir jos paiso.

Ši naujovė – viena iš Darnaus judumo metų priemonių. Visiems numatytiems darbams įgyvendinti prireiks per 3,5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu Kęstučiui

Pritariu Kęstučiui portretas
Senamiesčio gyventojai jau senai dūsta nuo autobusų, Biržos tiltas po remonto greit siūbuos kaip pakabinamas,Tiltų gatvė kaip Kaukazo kalnai, Vytukai tvarkyk mieste eismą, gelbėk vis dar truputi gyvą senamiestį,džiazas miesto neprikels.

Kęstutis

Kęstutis portretas
Prie pardotuvių uždraudėte, o Jūs pažiūrėkite kiek automobilių sunkiasvorių važiuja per centrą.Iki tokio masto kad jau ir dienos metu per naujai suremontuotą tiltą.Pro šalį važiuoja policija,jokios reakcijos ne vieną kartą tai stebėjau.Tai gal čia uostą aptarnaujančiom mašinom galimą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių