Uostamiesčio eglutę išbandė vėjas

Uostamiestyje šią savaitę siautę vėjai neaplenkė ir Atgimimo aikštę puošiančios žaliaskarės – neveikė dalis girliandų. Prižiūrėtojai vakar baigė remonto darbus.

Kad nešvietė nemaža dalis Atgimimo aikštėje stovinčios eglutės papuošimų, klaipėdiečiai pastebėjo užvakar rytą.

Ant medelio žibėjo tik laivelių burės. Kitos girliandos – ne. Ant žemės mėtėsi ir keli žaisliukai. Klaipėdiečiai net neabejojo, kad čia pasidarbavo siautęs vėjas.

Įmonės „Švenčių studija“, kuri rūpinosi eglutės pastatymu, darbuotojai operatyviai sureagavo į situaciją. Prieš pietus jau švietė visi papuošimai.

„Eibių prikrėtė vėjas. Jo gūsiai buvo labai dideli. Matyt, vėjas daug laimės atpūtė į pajūrį“, – kalbėjo įmonės „Švenčių studija“ generalinė direktorė Jolanta Tūraitė.

Vėjas atjungė ir dalį eglutės girliandų. Pasekmės buvo šalinamos dvi dienas.

„Baigsime remontuoti šiandien“, – patikino vadovė.

Pasak J.Tūraitės, nurimus vėjams, įmonės darbuotojai patys apvažiavo savo objektus ir pastebėjo, kad neveikia dalis Atgimimo aikštės girliandų.

Atgimimo aikštėje stovinti eglutė yra 20 metrų aukščio. Ant metalinio karkaso sumontuotos eglių šakos. Šventinis medelis papuoštas jūriniais motyvais.

Puošybos idėjos autorius – įmonės „Švenčių studija“ darbuotojas dizaineris Dominykas Koncevičius. Jis kūrė ir pagrindinę Vilniaus žaliaskarę, kuri sužavėjo ne tik lietuvius, bet ir buvo įvertinta užsienyje.

Klaipėdos eglutė yra sumontuota ant tvirtesnio karkaso nei kituose miestuose. Įvertinama, kad uostamiestyje dažnai siaučia stiprūs vėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AS

AS portretas
Saunu,kad sias metais sioje aiksteje atsirado eglute. Tikekimes, kad tai taps tradicija kiekvienais metais

Patiko

Patiko portretas
Labai kūrybiškas žmogus, puošęs eglutę, sėkmės Jums visur ir visada.

Anonimas

Anonimas portretas
Labai graži ši eglutė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių