Gatvių lopymui – daugiau eurų

Uostamiesčio gatvių ir šaligatvių remontui šiemet skirta kur kas daugiau lėšų nei pernai. Planuojama neapsiriboti tik duobių lopymu. Dviejose gatvėse bus klojama nauja ištisinė danga.

Uostamiesčio gatvių ir šaligatvių remontui šiemet skirta kur kas daugiau lėšų nei pernai. Planuojama neapsiriboti tik duobių lopymu. Dviejose gatvėse bus klojama nauja ištisinė danga.

Naikins provėžas

Iš Kelių priežiūros ir plėtros fondo programos šiemet uostamiesčiui skirta 3,4 mln. eurų. Lyginant su praėjusiais metais 0,9 mln. eurų daugiau.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda aiškino, kad suma išaugo, nes Vyriausybė nustatė didesnį miestams skiriamų lėšų procentą.

Taip pat grąžinti beveik 435 tūkst. eurų, kuriuos buvo žadėta pervesti praėjusiais metais Pilies tilto remontui. Savivaldybei teko verstis be šių lėšų.

„Didesnis finansavimas leidžia tikėtis, kad užlopysime atsivėrusias naujas ar likusias iš seniau duobes, bet ir galėsime kloti ištisinę dangą. Svarbu apie tai kalbėti. Ištisinės dangos klojimas yra vienas iš prioritetų“, – komentavo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Pasak uostamiesčio vadovo, daugiau šiemet ketinama suremontuoti šaligatvių, įrengti eismo saugumo priemonių. Žadama panaikinti ir didžiąją dalį pačių giliausių provėžų pagrindinėse magistralėse.

Pilies gatvei – nauja danga

Ištisinę dangą numatoma kloti Pilies ir Naujosios Uosto gatvės dalyje. Ši arterija pasirinkta, nes jo būklė ne pati geriausia. Praėjusiais metais čia buvo klojama lietaus nuotekų kanalizacija, komunikacijos.

Tad Pilies gatvė buvo išrausta. Naujojoje uosto gatvėje yra daug duobių.

„Dėl to nutarėme sutvarkyti šią arteriją, kad būtų patogi ir miestiečiams, ir atvykusiems turistams“, – tvirtino L.Dūda.

Smiltelės gatvėje nauja ištisinė danga bus klojama ruože nuo Šilutės plento iki Taikos prospekto. Ši gatvė taip pat išvagota duobių. Arterija seniai neremontuota. Ištisiniam dangų klojimui skirta 800 tūkst. eurų.

„Tai didžiulės lėšos. Tačiau šios gatvės miestui yra svarbios. Tad lėšos pateisinamos. Tikiuosi, kad darbus pavyks suderinti taip, kad miesto gyvenimui nebūtų dramatiškų pasekmių“, – komentavo meras.

Statys ir šviesoforus

Duobių lopymui ir provėžų remontui skirta 665 tūkst. eurų. Lyginant su praėjusiais metais 150 tūkst. eurų daugiau. Provėžos bus remontuojamos Jūrininkų, Taikos prospektuose, Smiltelės, Manto gatvėse, Vilniaus plente.

Mieste atsiras ir naujų šviesoforų. Vieną jų ketinama įrengti Liepų ir Jaunystės gatvių sankryžoje.

„Šia arterija važiuoja visuomeninis transportas. Jis turi apsisukti. Dabar tą padaryti sudėtinga. Be to, vairuotojams kyla keblumų išvažiuoti iš Jaunystės į Liepų gatvę. Bandysime tai išspręsti, įrengdami šviesoforą“, – tvirtino direktorius.

Pokyčių numatoma ir Kauno gatvėje. Čia persikėlus policijos komisariatui, ketinama šia arterija leisti važiuoti visuomeniniam transportui.

„Komisariato projekte iš pradžių buvo numatyta įrengti šviesoforus Kauno ir Šilutės plento sankryžoje. Vėliau, taupant lėšas, to buvo atsisakyta. Tad ta sankryža liktų tokia, kaip dabar, bet srautai pasikeis. Reikės imtis priemonių srautams sureguliuoti“, – komentavo direktorius.

Remontuos ir kiemus

Mieste planuojama įrengti pėsčiųjų šviesoforus perėjose. Susidėvėjusi danga bus pakeista Karlskronos aikštėje. Daugiau stovėjimo vietų šaligatvių sąskaita bus įrengta S.Šimkaus gatvėje.

Atnaujinti ketinama ir horizontalų žymėjimą. Pasak L.Dūdos, jis visai nudilęs.

„Esame sulaukę žmonių prašymų atnaujinti juostas žiede, prie įvažiavimų į juos. Ne kiekvienas sugeba važiuoti be linijų“, – pastebėjo direktorius.

Ketinama lopyti duobes ir daugiabučių namų kiemuose. Didžiausias dėmesys bus skiriamas zonai, kurioje yra mokamas mašinų stovėjimas.

Darbus ketinama pradėti kovo pabaigoje, kai bus atidarytos asfalto gamyklos.

„Kai tik baigsis žiemos sezonas ir prasidės vasaros pradėsime. Kai nėra sniego, žmonės nebesupranta, ar pavasaris, ar ruduo“, – šmaikštavo vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dariui

dariui portretas
Liepų-jaunystės g. šviesoforo nereikia tik tiem, kurie lekia tiesiai. Pabandykite kaskart išsukti iš Jaunystės g., gal suprasite.

Darius

Darius portretas
Tikrai nereikia sviesaforo Liepu gatveje, ten bus didelis kamstis. Jei Klaipedos liberalams leistu kas, tai sviesafora ir autostradoj pastatytu.

T

T portretas
Lopai Klaipėdos neišgelbėjo :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių