Uostamiesčio girdyklose – jokio alkoholio naktį

Po daugybės gyventojų skundų ir pranešimų dėl dviejų naktinių barų saviveiklos, miesto valdžia ėmėsi griežtesnių veiksmų. Planuojama apriboti prekybos alkoholiu laiką ne tik neteisėtu verslu įtariamoms įmonėms, bet ir toms vietoms, kuriose jos įsikūrusios.

Protokolų lavina

Klaipėdos savivaldybės tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai vieningai sutarė, kad mieste tokia situacija, kokia yra dabar, negali tęstis.

Dėl nesibaigiančių viešosios tvarkos bei Alkoholio kontrolės įstatymo pažeidimų įmonių "Bistro kasa" (Bijūnų g. 8) ir "Nevtemus" (Mažojo Kaimelio g. 1) valdomuose baruose bus uždrausta prekiauti alkoholiu visą parą.

"Dėl Kaune registruotos bendrovės "Bistro kasa" iš Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento gauname siūlymus riboti prekybos laiką, nes nuolat nustatomi pažeidimai, kai užkandinėje parduodamas alkoholis išsinešimui. Kitaip tariant, pardavinėja alkoholį tada, kai parduotuvėse yra pasibaigęs prekybos laikas", – teigė Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Jolanta Uptienė.

Policijos pareigūnai per tris mėnesius šios užkandinės adresu nustatė 6 pažeidimus, susijusius ne tik su prekyba, bet ir muštynėmis, kitaip sutrikdyta viešąja tvarka.

Sankcijos – laikui ir vietai

Siekiant išvengti gudravimų, kai pakeitusi pavadinimą įmonė ir toliau vykdo prekybą tuo pačiu adresu, riboti pardavimo laiką siūloma ne tik konkrečiai bendrovei, bet ir vietai.

"Kita bendrovė "Nevtemus" taip pat prekybą vykdo visą parą. Gyventojai skundžiasi, kad prekiauti pradedama tik 20 val. vakare ir dirbama iki 8 val. ryto. Būtent tuo laiku, kai alkoholis neparduodamas parduotuvėse", – pridūrė J.Uptienė.

Kam reikia gerti naktį? Atsigerti galima iki vakarienės.

"Kas čia tokią nesąmonę sugalvojo? Kam reikia gerti naktį? Atsigerti galima iki vakarienės. Kažkoks "marazmas" naktimis girdyti žmones" – nusistebėjo komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Pirmininkas vienareikšmiškai pritarė tam, kad ribojamai būtų taikomi ir prekybos laikui, ir vietai.

Stojo piestu

Posėdyje pasirodžiusi Mažojo Kaimelio g. 1 esančių patalpų savininkė Tatjana Solenkova komisijos narius bandė įtikinti, kad neteisinga skirti sankcijas ir vietai.

"Nuomoju patalpas ne tik bendrovei "Nevtemus", bet ir kitoms įmonėms. Esu prieš, kad apribotumėte laiką. Jei ši įmonė nedirba tvarkingai, ateis kita, kodėl aš negaliu kitai bendrovei išnuomoti patalpas? Juk tai – mano nuosavybė", – tvirtino T.Solenkova.

Kodėl aš negaliu kitai bendrovei išnuomoti patalpas?

Esą visą šį šaršalą sukėlė buvę jos nuomininkai, pažeidinėję įstatymus ir dėl to išprašyti iš patalpų.

Savininkės manymu, smulkiesiems verslininkams šiandien ir taip sunku, todėl nenuostabu, kad žmonės ieško "kitų galimybių".

Pasak T.Solenkovos, draudimai turėtų būti taikomi visoms naktinėms kavinėms, o ne vienai išimtinai.

"Pusė Klaipėdos taip dirba. Aš nesutinku ir kovosiu, nes taip negali būti. Kodėl man, kaip patalpų savininkei, niekas iš anksto to nepranešė?", – piktinosi ji.

Anot R.Taraškevičiaus, jei pažeidimai kartosis ir kitose kavinėse, jose irgi bus ribojama prekyba alkoholiu.

"Naktimis tokie barai nedirbs", – nukirto R.Taraškevičius.

Miesto tarybai bus siūloma sugriežtinti dviejų įmonių prekybos alkoholiniais gėrimais laiką: pirmadieniais–šeštadieniais nuo 10 iki 20 val. ir sekmadieniais nuo 10 iki 15 val.

Jei taryba tam pritars, sprendimas įsigalios gruodžio 1-ąją.

Dar trims senamiestyje veikiančių barų savininkams duota šiek tiek laiko išspręsti triukšmo problemą. Žvejų gatvėje įsikūrusių kavinių "Bardakas" ir "Bukowski" vadovai įpareigoti iki kitų metų sausio 1-osios surasti taikų kompromisą su nepatenkintais gyventojais.

Savininkai žadėjo papildomai patalpose įrengti garso izoliaciją, nes kai kurie klaipėdiečiai iki pat ankstaus ryto negali normaliai ilsėtis dėl naktimis keliamo triukšmo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Atsiprašau už ne mano iškraipytą komentaro tekstą.Kas dedasi,gal tokių būdu nori kad nerašytų komentarų,ar nori parodyti ,jog rašo nemokšos.

Rita

Rita portretas
Ltsiko galima neryboti, tačiau alchogolio prekybą juose turėtų būti rybojama.Naktinis baras galėtų būti tiesiog žmonėms ,kurie dėl kažkokių priežasčių nori pasibuti kitur ,ne namie.Nereikia archogolio, nereikia narkotikų, tiesiog būtų baras su kava,arbata užkandžiais, pyragaičiais,sultymis.Juk galima pasibuti kitaip,neapsvaigus.Aš už tokį naktinį kabos barą.

žardės aliux

žardės aliux  portretas
Nu tikslę kudie Veryga neapriboje naktiniu baru prekybas laiką, gi tiksls kaip i tur buut ne kad ribuot prekyba etylu alk. bet ribot lakima naktimis ypac. Klaipedos savivalda jei tur potencias tur priimt nepopulistiniu daugiau nutarimu del naktipieciu/naktybariu aliuka. Ja ja i policijas pasonej lak visa nakti prie žardes. Tai kaip cia suprast daba?? chroncis gal gert nevarzomai po 20:00 h o biski samoningesnis piliets kuris tikrai neleis sau eit i tokia uzeiga, net vyno ar shampes su merga pries reikaliuka negal ikalt??
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių