Uostamiesčio gyventojus kamuoja gripas

Praėjusią savaitę gripas į ligos patalą paguldė daugiau nei dvi dešimtis klaipėdiečių. Porai uostamiesčio gyventojų kovą su pavojinga liga teko tęsti ligoninėje. Visoje Klaipėdos apskrityje praėjusią savaitę gripu sirgo beveik pusšimtis žmonių.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Klaipėdos departamento duomenimis, praėjusią savaitę, lyginant su savaite prieš tai, sergamumo gripu ir peršalimo ligomis rodiklis Klaipėdos apskrityje sumažėjo.

Gruodžio 19–25 d. visoje apskrityje gripas ir peršalimas kamavo daugiau nei 2 tūkst. gyventojų.

Praėjusią savaitę visoje apskrityje užfiksuoti 45 gripo atvejai. Susirgo 31 suaugęs ir 14 vaikų.

Uostamiestyje gripas į ligos patalą iš viso paguldė 26 gyventojus, iš kurių 8 – vaikai iki 17 metų. Dėl sunkios gripo eigos dviems suaugusiems klaipėdiečiams kovą su liga teko tęsti ligoninėje.

Didžiausias sergamumas Klaipėdos apskrityje buvo užregistruotas Kretingos rajone, o mažiausias – Skuodo rajone.

Praėjusią savaitę Klaipėdos apskrityje sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis buvo 1,4 karto didesnis už praėjusių metų to paties laikotarpio sergamumo rodiklį.

Specialistai gyventojams pataria suskubti pasiskiepyti, kol susirgimų gripu ir peršalimo ligomis skaičius dar nėra itin didelis.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Klaipėdos departamento duomenimis, per spalio–lapkričio mėnesius Klaipėdos apskrities asmens sveikatos priežiūros įstaigose buvo įskiepyta 93,9 proc. sezoninės gripo vakcinos, įsigytos už valstybės lėšas, skirtos rizikos grupių asmenų skiepijimui.


Šiame straipsnyje: gripasperšalimo ligosligosliga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių