Uostamiesčio jaunimas diskutavo su europarlamentare L. Andrikiene

Ketvirtadienį Klaipėdoje apsilankiusi Europos Parlamento narė dr. Laima Andrikienė su Klaipėdos jaunimu aptarė aktualiausius šių dienų klausimus: euro įvedimą, Baltijos jūros regiono strategiją bei Ukrainos pasirengimą su Europos Sąjunga (ES) pasirašyti Asociacijos ir laisvosios prekybos sutartis.

Europarlamentarė vedė „Europos pamoką“ Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijoje, Lietuvos verslo kolegijoje skaitė ekonomikos paskaitą, o su Klaipėdos universiteto studentais pasidalijo įspūdžiais iš praėjusį penktadienį Madride vykusios konferencijos, skirtos Baltijos jūros regiono strategijai, kuri itin svarbi uostamiesčiui.

L.Andrikienė teigė, jog kalbėjimas apie ES ir Europos parlamentą – svarbi misija.

„Šiomis dienomis Vilniuje vyksta antrasis Rytų partnerystės viršūnių susitikimas, kuriame susirenka visa Europos politikos grietinėlė, tačiau pasirinkau atvykti į Klaipėdą ir su moksleiviais bei studentais diskutuoti jiems aktualiomis temomis“, – tikino europarlamentarė.

Klaipėdos universiteto studentams L.Andrikienė pasakojo apie neseniai vykusią viešnagę Madride ir ten aptartus Baltijos jūros regiono strategijos klausimus.

„Ši strategija, labai svarbi ir Klaipėdos aukštojo mokslo įstaigai. Ją įgyvendina aštuonios aplink Baltijos jūrą išsidėsčiusios ES valstybės, kurios per 2007–2013 m. laikotarpį įvairiems projektams panaudojo 55 milijardus eurų. Planuojama, kad per kitus septynis metus regionui bus skirta dar didesnė pinigų suma. Norėčiau, kad Klaipėdos regionas, o kartu ir universitetas, aiškiai pajaustų finansinę naudą. Strategijos prioritetai – labai aiškus: transportas, energetika, aplinkosauga, tvari plėtra ir moksliniai tyrimai“, – kalbėjo europarlamentarė.

L.Adrikienė studentus nušvietė ir apie dramatišką situaciją, besiklostančią tarp ES, Ukrainos ir Rusijos. Jos įsitikinimu, Ukrainos priartėjimas prie ES būtų didelis geopolitis lūžis toje erdvėje, kurioje gyvename.

„Derybos su Ukraina baigėsi prieš dvejus su puse metų, rodos, liktų tik pasirašyti Asociasijos sutartį, kuria būtų padėtas taškas ir prasidėtų ratifikavimo procesas. Jei sutartis nebus pasirašyta – dirbsime toliau. ES neleidžia sau imtis tokių veiklos metodų kaip Rusija. Galime tik raginti, įrodinėti privalumus, tačiau jei šalies politinė valia kitokia, nieko padaryti negalėsime. Bet tas procesas, kuris buvo įgyvendintas – didelis žingsnis pirmyn“, – sakė europarlamentarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oi tik pažiūrėkit -

Oi tik pažiūrėkit -  portretas
tuštutė konservwabalų škurkė apsireiškė? Baisiai nori ir toliau sėdėt Eurūparlamente ir gauti dešimtis tūkstančių algą už dyką sėdėjimą ir galvelės linksėjimą.:D). Ką nuveikei Andrikiene, tiek metų atstovaudama Lietuvą svarbiausioje Europos valdyboje? NIEKO. Ir kol tokie kaip tu ten tūnos nieko gero nesulauksime.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių