Uostamiesčio jaunuolių nedomina jų reikalai

Jaunimo reikalai patiems jauniems klaipėdiečiams nelabai rūpi. Tai įrodė vakar vykęs Klaipėdos jaunimo reikalų tarybos posėdis. Nors buvo numatyta aptarti nemažai jaunimui svarbių klausimų, posėdis sudomino mažiau nei pusę komisijos narių.

Jaunimo reikalų tarybos pirmininkė Natalja Istomina iškart iškėlė posėdžių lankomumo problemą. Pirmininkė pabrėžė, kad per šią kadenciją vos kelis kartus pavyko susirinkti visiems nariams, tačiau kokios nelankymo priežastys – pasakyti sunku. "Esu labai nustebusi, jog kai kurie net nepranešė, kad nedalyvaus ir dėl kokių priežasčių", – pečiais gūžčiojo N.Istomina.
Pirmininkė pasiūlė taikyti savivaldybės tarybos praktiką – jei politikas be pateisinamos priežasties praleidžia tris posėdžius iš eilės, svarstoma, ar jo nepašalinti iš atitinkamos komisijos.

"Galbūt yra tokių, kuriems ši veikla nepatinka ir jie patys sutiktų pasitraukti", – svarstė pirmininkė.

Tarybos nariai spėjo, kad galbūt ne visi jauni žmonės darbo metu gali lankyti posėdžius, nes dirba ar mokosi. "Visuomet siųsdamas oficialius kvietimus primenu, kad jei reikia, galime parengti atleidimo raštelį konkrečiai įstaigai. Iš patirties galiu pasakyti, kad nėra nė vienos jaunimo institucijos, kuri nebūtų suinteresuota, kad jos atstovo balsas būtų išgirstas savivaldybėje", – teigė Jaunimo reikalų koordinatorius Modestas Vitkus.

Kiekviena organizacija prieš deleguodama narį į Jaunimo reikalų tarybą, informuoja jį apie pastarosios veiklą, o posėdžių laikas nustatomas bendru sutarimu.

M.Vitkus pastebėjo, jog šios Jaunimo reikalų tarybos "veidai" ir taip keičiasi per dažnai. Per šią kadenciją sudėtis keista jau kelis kartus. Todėl, M. Vitkaus teigimu, labai sunku organizuoti veiklą bei skirstyti darbus.

Jaunimo reikalų koordinatorius pasiūlė nustatyti, kad būtų draudžiama tarybos sudėtį keisti daugiau nei tris kartus per kadenciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik jau

tik jau portretas
Bet kokį jaunimo aktyvumą užmuša savo autoritarizmu "liberalas" Vitkus tai nėr ko stebėtis, kad jaunimas pamatęs, jog nieko pakeisti negalima ir jo nuomonės niekas nepaiso nebelanko tų posėdžių. Tegu kas pasidomi kaip skirstomi pinigai jaunimo projektams...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių