Uostamiesčio mokyklos sulauks pokyčių

Ketvirtadienį posėdžiavusi miesto taryba pritarė naujam Klaipėdos bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos planui. Tiesa, prieštaringų vertinimų sulaukęs Tauralaukio progimnazijos klausimas atidėtas svarstyti atskirai.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė, ketverių metų Mokyklų tinklo pertvarkos planą rengė 13 darbo grupės narių.

Bendru sutarimu nuspręsta kuo didesnį dėmesį skirti miesto ugdymo sistemos kokybės gerinimui. Pirmą kartą į planą įtrauktos ir privačios mokyklos.

L.Prižgintienė pažymėjo, kad šiemet pirmokų klasės – kur kas gausesnės, todėl reikalingi kai kurie pokyčiai.

"Per pastaruosius trejus metus didėjo mokinių skaičius mieste. Klaipėdos mokyklų klasių užpildomumo rodiklis – vienas geriausių respublikoje", – akcentavo vedėja.

Šiemet Klaipėdoje sulaukta apie 1,7 tūkst. pirmokų, kitąmet jų bus beveik 2 tūkst.

Kai kurios mokyklos – ypač esančios šiaurinėje miesto dalyje – yra perpildytos. Pavyzdžiui, Klaipėdos "Verdenės" ar Tauralaukio progimnazijos. Pastarosios patalpos – itin senos ir neatitinka miesto mokyklai keliamų reikalavimų. Be to, ji neturi sporto salės, stadiono.

Pertvarkos plane buvo numatyta teritorijoje tarp Kadagių, Eglių ir Jaunimo gatvių statyti naują Tauralaukio mokyklos pastatą, kuriame turėtų įsikurti ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo klasės. 5–8 klasės iš šios mokyklos būtų perkeltos į suremontuotą, Kretingos gatvėje esantį Klaipėdos licėjaus mokyklos pastatą.

Tokie galimi pokyčiai susilaukė kritikos strėlių iš tarybos ir daugumos Tauralaukio mokyklos bendruomenės narių.

Posėdžio metu nutarta šios progimnazijos ateities klausimą išbraukti iš pertvarkos plano. Prie išsamesnių diskusijų tarybos nariai grįš po dviejų mėnesių. Tam pritarė dauguma.

Pasak miesto mero Vytauto Grubliausko, situacija – jautri, todėl būtina į tai pažiūrėti lanksčiai.

"Nesu tikras, kad šiandien priimtas sprendimas bus racionalus, todėl siūlyčiau jį atidėti tolesniam svarstymui. Gero sprendimo laukti niekada nėra per ilgai", – pastebėjo meras.

Tarybos narys Rimantas Didžiokas įsitikinęs, kad būtina tobulinti projektą.

"Nereikia skaidyti progimnazijos į du atskirus padalinius. Tačiau naujos mokyklos statybų mikrorajonui verkiant reikia", – sakė jis.

Taip pat nemažai diskusijų sulaukė Klaipėdos licėjaus, kuris sparčiai plečiasi ir nebetelpa savo dabartinėse patalpose, perkėlimas į "Saulėtekio" pagrindinės mokyklos pastatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šviesi ateitis

Šviesi ateitis portretas
Kas nori Tauralaukį matyti ramiu pensininkų rojumi, ar tik ne pensininkai valdžioje? Vaikus galime auginti ir Norvegijoje Norvegijai...Pirmaujantis miestas emigracijos lenktynėse? Tegu likusių piliečių vaikai visai dienai bus išprašomi iš namų, nes reikės mažiausiai poros valandų pasiekti mokyklą ir grįžti namo, o pakeliui ir akropoliai, ir lošimai, ir narkotikai ir t.t. "Šviesi" Lietuvos ateitis...

Racionalus sprendimas

Racionalus sprendimas portretas
Iki seimo rinkimų statom mokyklą, o po rinkimų...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių