Uostamiesčio mokyklose mažės slaugių

Planuojama, kad nuo kitų metų saujelei uostamiesčio mokyklų slaugytojų teks atsisveikintu su darbu. Apie laukiančius pokyčius darbuotojai informuoti. Nemaža jų dalis jau pakeitė kvalifikaciją ir pasirengė tapti visuomenės veikatos specialistais.

Švietimo įstaigų medicinos kabinetus permainos pasiekė jau prieš kurį laiką.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė trečiadienį vykusio Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pastebėjo, kad dar gegužę spręstas klausimas dėl visuomenės sveikatos priežiūros organizavimo švietimo įstaigose.

Anot jos, pritarta ugdymo įstaigose sukurti visuomenės sveikatos specialistų etatus, kuriuos užimantys žmonės dirbtų mokyklose, tačiau jų darbdavys būtų Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras. Iki tol buvę bendrosios praktikos slaugytojų etatai būtų panaikinami.

J.Asadauskienės teigimu, procesas prasidėjo. Nemaža dalis darbuotojų šalių susitarimu pereis dirbti į minėtą įstaigą. Tie, kurie su pokyčiais nesutiks, turės pasieškoti kitos darbo vietos.

Nemažai darbuotojų permainoms jau pasirengė, persikvalifikavo, o su darbu atsisveikinti, dabartiniais duomenimis, planuoja daugiau pensinio amžiaus slaugytojų.

Preliminariai skaičiuojama, kad nebeliks 7 etatų.

„Priklausomai nuo vaikų skaičiaus. Paprastai rugsėjo mėnesį tie skaičiai skiriasi, todėl gali būti ir daugiau“, – pastebėjo skyriaus vedėja.

Kai minėti specialistai taps Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro darbuotojais, pasikeis tik darbo organizavimas. Atsiras galimybė anksčiau dirbusiesiems 0,25 etatu dirbti pilnu, tačiau rūpintis kelių ugdymo įstaigų mokinių sveikata.

Pokyčių imtis planuojama nuo 2017-ųjų sausio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sesele

Sesele portretas
Darželiuose taip pat seseliu seniai nera, žurnaliugos rašo beleka

nesupratimas

nesupratimas portretas
Mokyklose jau seniai nebėra slaugių, kalba eina apie darželius, va kaip nutinka, kai nesąmones parašo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių