Uostamiesčio mokyklose vaikai valgo šviežiai pagamintą maistą

Lietuvoje daugėja mokyklų ir ikimokyklinių įstaigų, norinčių vaikams teikti ne ką tik pagamintą, o pašildytą maistą. Specialistai įspėja – vaikystėje suformuoti mitybos įpročiai išlieka visam gyvenimui ir ragina mokymo įstaigų vadovus šios minties atsisakyti.

„Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nepritaria verslininkų iniciatyvoms, kad vaikams būtų atvežamas prieš dieną ar net kelias pagamintas, atvėsintas, o vėliau pašildytas maistas“, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius pastebėdamas, jog tokio maisto mitybinė vertė atvėsinus ir vėl šildant ženkliai sumažėja.

Nors kol kas tik nedidelėje Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų dalyje (apie 18%) maistas vaikams ruošiamas vietoje, uostamiesčio mokiniams ši problema negresia.

„Klaipėdoje visi valstybiniai darželiai ir mokyklos vaikus maitina iš karto pagamintu maistu“, – nurodė Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vadovė Laima Prižgintienė.

Pasiteiravus, kodėl vadovai savo mokyklose vengia atvežtinio maisto, jie patikino, jog pašildytas maistas niekada neatstos ką tik pagaminto.

„Mums yra svarbi mokinių sveikata, todėl nežadame taupyti jų sąskaita“, – nurodė Klaipėdos „Vydūno“ vidurinės mokyklos direktorius Arvydas Girdzijauskas patikindamas, jog minties, vaikus maitinti šildytais patiekalais niekada nekilo.

Šiam sumanymui nepritaria ir kiti uostamiesčio mokymo institucijų vadovai, todėl tėveliai gali būti ramūs, kad jų mažiesiems neteks valgyti termosuose atvežtų ir pašildytų pietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių