Uostamiesčio moterų pliaže – tualetas

Pirmosios Melnragės moterų paplūdimio lankytojos ilgą laiką turėjo ieškoti, kur atlikti gamtinius reikalus. Šiame ruože nėra tualeto. Gali būti, kad šį sezoną problema bus išspręsta. Žvalgomasi, kur galėtų būti pastatytas viešasis tualetas.

Moterų pliažas tarp Pirmosios ir Antrosios Melnragės veikia jau daugiau nei dešimt metų. Čia jis buvo perkeltas iš teritorijos, esančios molo link.

Šio pliažo lankytojos susiduria su problema. Šiame paplūdimio ruože nėra tualeto. Moterys ne kartą prašė, kad šis būtų įrengtas. Kai kurios tvirtino, kad už paslaugą nepagailėtų susimokėti keliasdešimties euro centų.

Gali būti, kad ši problema bus pagaliau išspręsta. Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriui pavesta išsiaiškinti galimybes įrengti tualetą šiame moterų paplūdimyje.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas pasakojo, kad jau apžiūrėtos vietos, kur galėtų atsirasti tualetas.

Viena vieta ties Kuopų ir Ruonių gatvių sankirta, antra – netoli vadinamosios stovyklos. Svarstoma apie galimybę pastatyti konteinerinį tualetą. Jis būtų įrengtas prie kopų.

Tačiau V.Urbonas nedėjo daug vilčių, kad tualetas moterų pliaže atsiras. Didžiausią galvos skausmą kelia aptarnavimas.

„Įrengti tualetą yra paprasta, tačiau jį reikia prižiūrėti. O privažiuoti būtų sudėtinga. Reikėtų įrengti kelią. Gal net medžius iškirsti. Kol kas kažką tiksliau sunku pasakyti. Tik svarstome galimybes. Norint padaryti patogumą, reikia kažką aukoti“, – komentavo vadovas.

Be to, V.Urbonas atkreipė dėmesį, kad paplūdimio lankytojams reikėtų kiek paėjėti iki tualeto. Jis abejojo, ar moterys būtų patenkintos.

Moterų paplūdimio lankytojos anksčiau yra tvirtinusios, kad joms užtektų ir biotualeto tokio, kurie stovi prie kavinių paplūdimyje. V.Urbonas tvirtino, kad ir šį būtų sudėtinga aptarnauti.

„Kavinių tualetais naudojasi ribotas žmonių skaičius. Daugiausia tik klientai. Tad juos valyti reikia rečiau. Jei galėtų naudotis visi, tokį tualetą reikėtų valyti kasdien. Vėl iškyla problema dėl privažiavimo, kad speciali technika galėtų išvalyti. Taip pat kavinių tualetai yra arti pagrindinio kelio, o čia tokio nėra“, – aiškino vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kai valdininkai

kai valdininkai portretas
Kai valdininkai susivoks ,kad pats bobapliazis jau yra problema ,tai suvoks ,kad ne problemas reikia aplink ji spresti ,o tokius pliazus naikinti ir elgtis kaip visas civilizuotas pasaulis elgiasi ,tada nekils problemu nei del wc nei del kitu dalyku ,o dabar susidaro toks ispudis ,kad be bobinciaus lygtais nebutu problemu daugiau jokiu, ir savivaldybe tik ir stengiasi patenkinti keliu desimciu nuogu bobeliu su neaiskiais poreikiais igeidzius .Turbut nemazai bobapleziniu pacioje savivaldybeje dirba ...

Klounų cirkas

Klounų cirkas portretas
Skirkit vietą pliažui ten, kur įmanoma ir tuliką pastatyt, ir greitajai pagalbai privažiuot, ir šiukšles išvežt - dabar gi kaip kokie klounai, pirma ne vietoj atmatuoja pliažą, paskui vyrkauja kad nieko padaryt negali.... Visiškas besmegeniškumas ir tiek....

To Juokdariai

To Juokdariai portretas
Tokiems kaip tu Lietuvoje egzistuoja nudistų paplūdimiai, gali varyt ten, pažiūrėt, kaip bachūrai ten savo žąsiukus tampo :-) o normalūs žmonės, kuriems artimas mūsų šalies mentalitetas - taip ir toliau važiuos arba į bendrą paplūdimį, arba atskirai moteris į moterų pliazą, vyrai - į vyrų.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių