Uostamiesčio naktinės girdyklos – po didinamuoju stiklu

Nuo pat šių metų pradžios Klaipėdos savivaldybės atstovai bei policijos pareigūnai akylai stebi vadinamųjų pseudobarų veiklą. Siekiant ją pažaboti, ketinama perkelti vaizdo stebėjimo kameras, trumpinti prekybos laiką ar keisti eismo schemas.

Dar sausio pradžioje susitikę Trišalės ir Bendruomenės sveikatos tarybų nariai nusprendė kilti į kovą su naktį alkoholiu prekiaujančiais barais, kuriems toks statusas dažnai tėra priedanga nevaržomai prekybai alkoholiu visą parą.

Bendradarbiaujant su policija buvo nuspręsta dalį vaizdo stebėjimo kamerų, esančių miesto centre, perkelti į pietinę uostamiesčio dalį.

Kamerų perkėlimas preliminariai kainuotų apie 30 tūkst. litų.

Planuojama, kad tokia paslauga bus perkama antrąjį šių metų ketvirtį.

Praėjusį mėnesį vyko naktinių barų tikrinimai pagal konkrečius gyventojų skundus.

Per šiuos reidus buvo surašyti du administracinės teisės pažeidimų protokolai.

Dabar naktimis svaigalais prekiaujančius verslininkus saugo įstatymas, egzistuoja tik galimybė trumpinti prekybos alkoholiu laiką.

„Nėra tokios sankcijos, kad galėtume uždaryti barą. Galima tik parengti miesto tarybos sprendimo projektą dėl tų triukšmingų barų prekybos alkoholiniais gėrimais darbo laiko trumpinimo“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Nuo šių metų pradžios nė vienam barui tokios sankcijos netaikytos.

Tikrinimų metu specialistai pastebėjo, jog didžiąją dalį triukšmo sudaro prie naktinių barų susigrūdę taksi automobiliai.

Sveikatos apsaugos skyrius užsakė triukšmo matavimus, kad būtų išsiaiškinta, ar Žvejų gatvėje nėra viršijama leistino triukšmo riba.

Matavimų išvados savivaldybei turėtų būti pateiktos jau ateinančios savaitės pradžioje. Tada ir bus nuspręsta, kokių priemonių imtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prie baro

prie baro portretas
Tikrai reikia tvarkos cia. Siauliu g. taip pat naktinis baras. Tikrai zmones sako, juk negaila, kad dirba ir geria, bet juk neimanoma salia gyventi, visa nakti triuksmas, saukia, musasi, siukslina. Visa tai ir diena ir vakarais mato vaikai is aplinkiniu namu - kam to reikia? Kam tai patiks? Aplamai nesuprantu, kam sove i galva leisti naktiniu baru veikla daugiabuciu kiemuose, kad dabar netureti priemoniu ju paveikti? Aisku kad reikia kameru prie pat tu baru, nes jau nusibodo kviesti policija pastoviai. Ir mikrofonu prie tu kameru, o ne tai kad epizodiskai matuoti garsa. Garsas turi buti matuojamas pastoviai, pradejo triuksmauti, tegul varo policija, baudzia triuksmaujanciu, ir bara kokiai savaitei uzdaro, gal kita karta taip pat imsis priemoniu. O taip tie baro savininkai visiskai nesuinteresuoti rupintis bendruomene.

emigrantui

emigrantui portretas
Gaila ne kad geria, o kad triuksmauja ir uzsiima chuliganizmu prie gerimo vietu.

emigrant

emigrant portretas
Nori gerti, tegu geria! Ar jums gaila?!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių