Uostamiesčio perėjų būklė kelia nerimą

Pasidairę po Klaipėdos gatves, prieš mokslų metų pradžią uostamiesčio Kelių policijos pareigūnai perspėja vairuotojus būti atidesnius – ypač tose vietose, kur pėsčiųjų perėjos gali būti prastai apšviestos.

Ragina spartinti darbus

Kelių policijos biuro Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio vyresnysis specialistas Gintaras Kučinskas tikino, kad, įvertinant bendrą padėtį mieste, policijos pareigūnų manymu, pėsčiųjų perėjos galėtų būti prižiūrimos geriau.

"Turime dvi perėjas, kuriose įrengtos saugumo salelės. Viena – Taikos prospekto ir Bijūnų, o kita – Kretingos ir Žolynų gatvių sankryžoje. Buvo derybos su viena draudimo kompanija, kuri buvo pasišovusi įrengti kelias saugesnes perėjas Sausio 15-osios gatvėje, tačiau kol kas jokio judesio dėl šio klausimo nėra", – kalbėjo G.Kučinskas.

Privačiomis lėšomis ketinta sutvarkyti Sausio 15-osios gatvės pėsčiųjų perėją ties Birutės gatve.

G.Kučinskas pastebėjo, kad nors iki rugsėjo pirmosios liko tik kelios dienos, ne visur mieste yra atnaujintas perėjų žymėjimas.
"Ženklinimas yra nusidėvėjęs. Ir tokia situacija yra visame mieste. Apskritai Klaipėdoje dėl horizontaliojo žymėjimo kol kas yra liūdna padėtis. Tikiuosi, kelininkai spės darbus baigti laiku", – vylėsi G.Kučinskas.

Pareigūnai turi priekaištų ir dėl ženklinimo kokybės žiedinėse sankryžose.

"Šiose sankryžose būna gana daug deklaracinių eismo įvykių. Kai tik ženklinimas atnaujinamas, tokių bėdų sumažėja", – pastebėjo specialistas.

Dirbs naktimis

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistės Nijolės Vedeikienės teigimu, rangovai kol kas intensyviau plušėjo miesto centrinėje dalyje.

"Kiek pati apžiūrėjau, mačiau, kad perėjos atnaujintos. Patikrinsime, kokia padėtis yra kitose miesto dalyse. Rangovai niekada nebuvo nuvylę. Visada darbus spėdavo baigti iki rugsėjo 1-osios"– sakė N.Vedeikienė.

Policijos pareigūnų priekaištus, kad ne prie kiekvienos mokyklos įmanoma rasti horizontalųjį ženklą "Apsaugok mane", specialistė atrėmė.
"Liko dar kelios naktys, o kelininkams tai – labai daug", – tikino tarnautoja.

Pasak N.Vedeikienės, rangovai pasižadėjo horizontalųjį ženklinimą prie mokyklų užbaigti dar iki savaitgalio.
"Pernai perėjose, kurios yra prie miesto mokyklų, buvo pažymėti 297 geltonos spalvos įspėjamieji ženklai "Apsaugok mane". Šiemet bus tik keletu ženklų mažiau, nes buvo panaikintos kelios perėjos", – aiškino specialistė.

Prašo budrumo

Pareigūnai primena, kad kai kuriose gatvėse vertėtų būti budresniems. Pavyzdžiui, Baltijos prospekte važiuojant skirtingomis kryptimis galioja skirtingi eismo ženklai.

"Prospekto ruože nuo Šilutės plento Taikos prospekto link vertėtų atkreipti dėmesį, kad yra greitį iki 50 km/val. ribojantis ženklas. Iš pradžių greitis ribojamas iki 60 km/val., o prieš perėją atsiranda 50 km/val. greičio ženklas. Toks sprendimas priimtas dėl to, kad A kategorijos gatvėje yra nesaugu išsukti iš kiemų. Taip pat šioje vietoje buvo nelaimingų atsitikimų perėjose", – aiškino Kelių policijos biuro Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo viršininkas Mindaugas Džermeika.

Pareigūnai džiaugiasi, kad Baltijos prospekte yra įrengtas kryptinis pėsčiųjų perėjos apšvietimas.
"Naujai įrengtas specialiai tik perėjai skirtas apšvietimas. Džiugu, kad mieste tai jau ne pirma taip sutvarkyta perėja", – pastebėjo M.Džermeika.

Tokia apšvietimo technologija leidžia vairuotojui kur kas anksčiau pastebėti žmogų, ypač jei jis segi atšvaitą.
Važiuojant Baltijos prospektu nuo Minijos gatvės iki Taikos prospekto, galioja 70 km/val. greičio ženklas. Tačiau toliau riedant Šilutės plento link, greitis yra ribojamas iki 50 km/val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

albonis is Baltimores

albonis is Baltimores portretas
Blogai kai zmones dirba ne ta labiausiai ismano,o isvada tokia,kad meno zmogui ir reikia likti menininku,o meru tegul buna tas kam tas darbas sekasi geriau
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių