Uostamiesčio politikai apgailėjo fontaną

Klaipėdiečiai daugiau nebeišgirs antrą sezoną neveikiančio Danės skvero fontano šniokštimo. Visiškai susidėvėjęs ir pavojų miestiečiams pradėjęs kelti statinys bus išmontuotas.

Miestiečiams – grėsmė

Tokiems darbams pritarė dauguma miesto tarybos narių, nors ir apgailėjo ilgą laiką miestiečius džiuginusį fontaną, kuris pradėtas eksploatuoti prieš 41-erius metus.

„Statinio būklė iš tikrųjų bloga, inžinerinė sistema visiškai susidėvėjusi. Norint, kad fontanas toliau veiktų, reikia atlikti kapitalinį remontą, o tai daug kainuotų. Jei statinio neišardysime, gali susižaloti žmonės“, – įspėjo Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Šiuo metu baigiamas rengti Danės skvero ir krantinių atnaujinimo projektas. Jame numatyta įrengti naują fontaną senojo vietoje. Planuojama, jog darbai šioje viešojoje erdvėje startuos kitąmet.

Tvora saugumo neužtikrintų

Miesto tarybos nariai domėjosi, kokio tipo bus naujasis fontanas. Klausė, ar iki skvero atnaujinimo neužtektų šio objekto tiesiog aptverti, kad niekas neprieitų.

„Tai juk kainuotų mažiau. Demontuoti atsieina daug lėšų. O kai bus atnaujinamas skveras, bus suremontuotas ir fontanas“, – siūlė tarybos narys Tomas Meškinis.

E.Simokaitis neslėpė neįsivaizduojantis, kaip kitaip, nei išardžius fontaną, būtų galima užtikrinti saugumą. Be to, startavus rekonstrukcijai statinį vis dėlto reikės išmontuoti.

„Nemanau, kad tvoros išspręstų saugumo klausimus“, – abejojo vedėjas.

Tarybos narė Nina Puteikienė klausė, ar fontano demontavimas suderintas su autoriumi.

E.Simokaitis pabrėžė, kad informuotos visos suinteresuotos pusės. Vedėjas taip pat akcentavo, kad teisės aktai numato, jog miestas turi teisę demontuoti susidėvėjusį fontaną, nes tai jo turtas.

„Nesame įpareigoti laikyti jo amžinai“, – aiškino E.Simokaitis.

„Patys esame kalti“

Tarybos narys Arūnas Barbšys gailėjo susidėvėjusio fontano. Pasak politiko, tai buvo geriausias tokio tipo statinys mieste.

Gaila, jog leidome, kad fontano būklė taptų tokia prasta ir reikėtų jį nurašyti.

„Ir įspūdingas, ir gražus, ir gaivą skleisdavo. Gaila, jog leidome, kad fontano būklė taptų tokia prasta ir reikėtų jį nurašyti. Patys esame kalti. Tokio fontano jau neatstatysime“, – dėstė politikas.

Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė pažymėjo, kad taryba turi atsakyti į klausimą, ar toks fontanas, koks buvo iki šiol, turi išlikti, nors aikštės vaizdas visiškai pasikeis.

„Pritarę statinio išmontavimui, leisime projektuotojams pasiūlyti, koks fontanas tinkamiausias rekonstruotai aikštei“, – teigė vicemerė.

Anot J.Simonavičiūtės, nereikia stebėtis, kad per 40 metų fontanas visiškai susidėvėjo, jei nė karto nebuvo kapitaliai remontuojamas. Paskutinį sykį šis objektas atnaujintas prieš 15 metų.

Skaičiuojama, kad išmontuoti fontaną atsieis 5,14 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas eina

Kaunas eina  portretas
Paskaitykite www.Kaunozinios.lt Kauno teismas uždraudė mieste kirsti medžius. Negi mes avinai, kad to nepasiektume. Kuo kauniečiai geresni. O gal meras kitoks?

Įdomu

Įdomu portretas
Romos , Paryžiaus , Barselonos , Peterburgo fontanų ( irgi morališkai pasenę) neišardė kažkodėl. Paliko . Ir važiuoja visi ir gėrisi.

darius

darius portretas
Tai inkorporuokite esama fontana i naujo skvero projekta - kuom jis moraliskai pasenes, galima pakeisti tik fontano baseino forma priderinant ja prie aplinkos pasikeitimo ir uztektu tokio atnaujinimo
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių