Uostamiesčio rotušės įnamiai – įnoringi

Iš miesto rotušės jau dvejus metus nepavyksta iškraustyti kitų įstaigų, todėl dabar viename pastate glaudžiasi ne tik Klaipėdos valdžia, bet ir dar penkios institucijos

Iš miesto rotušės jau dvejus metus nepavyksta iškraustyti kitų įstaigų, todėl dabar viename pastate glaudžiasi ne tik Klaipėdos valdžia, bet ir dar penkios institucijos. Nors savivaldybė norėtų valdyti visą pastatą, tačiau visus jos pasiūlymus persikraustyti į kitas patalpas įstaigos atmeta.

Atsakymai – tik neigiami

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, jo pavaduotojai, miesto tarybos sekretoriatas į rotušę persikraustė 2011 metų birželį.

Po kurio laiko į buvusį likviduotos Klaipėdos apskrities viršininko administracijos patalpas persikėlė ir savivaldybės Viešosios tvarkos, Strateginio planavimo skyriai.
Dabar savivaldybė pagal panaudos sutartį su Valstybės turto fondu valdo tik pusę rotušės. Likusioje pastato dalyje vis dar dirba penkių įstaigų – Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje tarnybos, Nacionalinės žemės tarnybos Klaipėdos ir Neringos skyriaus, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos Klaipėdos skyriaus, Regioninės plėtros departamento Klaipėdos apskrities skyriaus, Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų darbuotojai.

Sutarta, kad visa rotušė savivaldybei atiteks tik tuomet, kai ji šioms įstaigoms pasiūlys tinkamas patalpas, į kurias jos galėtų persikraustyti.

"Siūlome, bet kol kas sulaukiame tik neigiamų atsakymų. Žodžiu, neturime nė vienos įstaigos sutikimo išsikraustyti. Visos jos nori patalpų miesto centre ir kad šios būtų suremontuotos", – reikalavimus įvardijo Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė.

Skaičiavo, kad brangu

Tačiau ji patvirtino, jog savivaldybė nesiliaus siūlyti, nes vizija išlieka ta pati – rotušė turi priklausyti uostamiesčio valdžios institucijai.

Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš neslėpė, jog nelabai ir norima išsikraustyti iš užimamų patalpų.

"Mūsų tarnyba čia veikia beveik 15 metų – nuo tada, kai buvo atkurta. Aišku, kad patogu, juk pats miesto centras, pastatas – reprezentacinis, žmonės žino, kur mes esame. Tačiau gal savivaldybė pasiūlys tai, kas mums tiks", – teigė D.Kerekeš.

Kol kas Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje tarnybai buvo siūlyta persikraustyti į Liepų g. 7 esantį pastatą arba įsikurti Kalvos g. 4 – patalpose, kur dabar dirba savivaldybės kontrolieriaus tarnyba.

"Liepų g. 7 pastate esančių patalpų iškart atsisakėme, nes tai juk buvęs muziejus, reikia remonto. Kalvos g. 4 esančios patalpos mums tiesiog per didelės. Be to, tam pastatui yra priskirtas ir žemės sklypas, tad yra papildomų mokesčių. Todėl šis pasiūlymas mums tiesiog buvo per brangus", – aiškino D.Kerekeš.

Kankina nežinia

Iš rotušės išsikraustyti neskuba ir Regioninės plėtros departamento Klaipėdos apskrities skyrius. Jo darbuotojams pasiūlyta įsikurti savivaldybei priklausančiose patalpose, esančiose Šaulių g. 24, kur anksčiau dirbo Civilinės saugos skyriaus specialistai.

"Mes kol kas negalime atsakyti nei teigiamai, nei neigiamai. Esmė ta, kad patys nežinome, koks likimas mūsų laukia. Lyg kalbama, kad bus steigiamos viešosios įstaigos regioninės plėtros departamentai, vadinasi, reikės daugiau darbuotojų, o tos patalpos Šaulių gatvėje tikrai yra mažesnės už tas, kuriose dirbame dabar", – dėstė Regioninės plėtros departamento Klaipėdos apskrities skyriaus vedėja Asta Raugalienė.

Ji tikino suprantanti, kad savivaldybė nori kuo greičiau įstaigas iškraustyti, kad galėtų tinkamai eksploatuoti rotušę, tačiau esą aplinkybės dabar tiesiog nepalankios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To ...

To ... portretas
Neburbuliuok. Pavydas griaužia? Klaipėdos senamiestis bando atsigauti tai dar nepatenkintas...

Rašo ...

Rašo ... portretas
reprezentacinė vieta , o priešais apšiurusi kavinė tipo "Vėjelis"...Tokiu atstumu nuo paminklo ŽVEJUI leidimą statyti galėjo duoti tik beprotis...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių