Uostamiesčio savivaldybėje – unikali sueiga

Klaipėdos savivaldybėje organizuojama unikali popietė. Į senąją darbovietę poryt trumpam planuoja grįžti būrys įstaigoje dirbusių ir į pensiją išėjusių klaipėdiečių, praeityje atsidavusiai dirbusių gimtajam miestui.

Klaipėdos savivaldybėje organizuojama unikali popietė. Į senąją darbovietę poryt trumpam planuoja grįžti būrys įstaigoje dirbusių ir į pensiją išėjusių klaipėdiečių, praeityje atsidavusiai dirbusių gimtajam miestui.

Sumanymo autorė ir iniciatorė Dalia Žukienė, pati daug metų dirbusi savivaldybės Gamtosaugos skyriaus vadove, pasakojo, kad idėja į vieną krūvą suburti buvusius darbuotojus kilo pastebėjus gražius pavyzdžius.

"Pažįstu senjorą, kuris prieš šventes yra kviečiamas atvykti į buvusią darbo vietą. Žmogus turi progą pasipuošti, išeiti iš namų ir pabendrauti su kolegomis. Tradicijos senjorams sugrįžti į senąsias darbo vietas puoselėjamos ir Skandinavijoje", – teigė moteris.

Anot jos, kita priežastis – savivaldybėje dar niekada nebuvo bandyta  prisiminti joje dirbusių žmonių.

"Po nepriklausomybės atgavimo Klaipėdos miesto savivaldybėje virė permainų vėjai, buvo įgyvendinami nauji strateginiai projektai, žmonių įstaigoje nebuvo tiek, kiek dabar, ir jie dirbo vedami gražių idėjų. Manau, kad šie žmonės yra užsitarnavę bent lašelį dėmesio", – teigė pašnekovė.

D.Žukienė turėjo įdėti nemažai pastangų, kol surado bent dalį buvusių savivaldybės darbuotojų.

"Nedidelę žinutę, kviečiančią į susitikimą, išplatinau spaudoje. Į ją atsiliepė dalis darbuotojų. Dar keliems, kuriuos pažinojau, pasiūliau atvykti pati. Jie informacija pasidalijo su kitais kolegomis. Nuo 2000 iki 2013 m. dirbusių ir šiuo metu pensijoje esančių asmenų yra apie 40. Susibūrime jau pažadėjo dalyvauti daugiau nei 20 žmonių", – sakė D.Žukienė.

Pasak jos, tikimasi, kad iniciatyva taps gražia tradicija. Jei bendravimas klostysis puikiai, ateityje būtų galima pagalvoti ir apie Klaipėdos savivaldybės senjorų klubo sukūrimą.

"O gal taptume ir naudingi? Dabar labai populiari savanorystė. Tikiu, kad, nors ir būdami pensininkai, savo patirtimi galėtume padėti dabartiniams savivaldybės darbuotojams", – teigė D.Žukienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senjorai

senjorai portretas
Kas galėtų patikslinti, kur vyks sueiga, ar būtinas vardinis Pakvietimas, ar aktualus išdirbtų metų skaičius ir pan. ?

Burmistras

Burmistras portretas
Žalioji Dalytė pagėrimą organizavo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių