Uostamiesčio senoliai pasigedo pensijų

Kai kurie klaipėdiečiai pensininkai, įprastą dieną nesulaukę senatvės pensijų, išsigando, jog „Sodra“ pristigo pinigų jas mokėti. Tačiau šios atstovai aiškina, jog pagyvenę žmonės tiesiog yra labai nekantrūs ir per dažnai žiūri į laikrodį.

Kai kurie klaipėdiečiai pensininkai, įprastą dieną nesulaukę senatvės pensijų, išsigando, jog „Sodra“ pristigo pinigų jas mokėti. Tačiau šios atstovai aiškina, jog pagyvenę žmonės tiesiog yra labai nekantrūs ir per dažnai žiūri į laikrodį.

„Įprastai kiekvieną mėnesį pensiją gaudavau 10 dieną. Jei ji sutapdavo su savaitgaliu, tai pensiją išmokėdavo diena anksčiau ar vėliau. Tačiau šį mėnesį pensijos nėra nei 10, nei 11 dieną. Baisu. Juk mes, pensininkai, skaičiuojame kiekvieną centą – gyvename nuo pensijos iki pensijos, todėl bet koks vėlavimas mums gresia badu“, – guodėsi 63 metų klaipėdietė Lyda Vaišvilienė.

Rugsėjo 10 dieną nesulaukusi pensijos, vakar ji nuėjo aiškintis į „Sodrą“, kodėl pinigai moters nepasiekia. „Iš manęs tik išsišaipė, bet atsakymo jokio taip ir neišgirdau. Liepė eiti aiškintis į banką. Bet kuo jis čia dėtas, juk jei „Sodra“ perveda pinigus į mano sąskaitą, tai jie joje ir atsiduria. Jei aš nesumokėčiau mokesčių, man pradėtų skaičiuoti delspinigius. O jei su manimi vėluoja atsiskaityti "Sodra", tai jau nieko tokio“, – valdišką darbą dirbančių žmonių elgesiu piktinosi pašnekovė.

Ji prisipažino, jog šiuo metu neturi nė cento – viską išleido, nes rugsėjo 10 dieną turėjo gauti pensiją. „Nuolat vartoju vaistus, jie baigėsi ir reikia įsigyti naują pakuotę, o pensijos nėra. Buvo labai gėda, tačiau teko prašyti vaikų paramos. Manau, kad jų iš užsienio siunčiami pinigai mane pasieks greičiau nei iš „Sodros“, – spėjo L.Vaišvilienė.

„Sodros“ Klaipėdos skyriaus direktorius Valdemaras Anužis patikino, kad jokių trikdžių tikrai nėra, pensijos žmones pasieks laiku.

„Jų mokėjimai nevėluoja. Nustatyta tvarka, jog pensijos mokamos kiekvieno mėnesio 10–12 dieną imtinai. Vadinasi, jei žmogus pensijos negavo vakar, tikrai gaus šiandien. Pensininkai tiesiog per dažnai į laikrodį žiūri ir labai tiksliai laiką skaičiuoja“, – pastebėjo V.Anužis.

Jis patikino, kad „Sodra“ tikrai nepritrūko pinigų pensijoms. „Jei būtų kokių nors trikdžių, o kartais jų pasitaiko, apie tai tikrai informuotume“, – pabrėžė „Sodros“ Klaipėdos skyriaus direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visiem

visiem portretas
miela ponia ar ponas kuriam taip sirdi skauda del moters isvykusiu vaiku noriu as jum pasakyt kad mano vaikai ir anukai gelbedamiesi nuo bado ir skurdo jau penki matai kaip gyvena uzsienyje.Todel noriu patart neaitrint moters sirdies zaizdos,as zinau ka reiskia netekt vaiku ir anuku.Jokie pinigai negali atstot tavo vaiko.O kad tokia susikta tvarka lietuvoj tai musu paciu rinkeju kalte.Klausomes graziu zodziu bet nematom kalbetojo kuris uznugarije laiko akmeni.Nebukim vieni kitiems priesai,bet bendrom jegom kovokim pries neteisybe ir lietuvos naikinima.

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Ant Anužio nelokit! Tai - itin vertingas nomenklatūrinis asmuo, šokinėjantis nuo vienos aukštos kėdės ant kitos. O šuns balsas iki tokių aukštybių nepakyla.

pensininkė

pensininkė portretas
Sotus alkano neužjaučia... O Anužis, matyt,yra gerai pavalgęs.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių