Uostamiesčio teatralams įteiktos „Padėkos kaukės“

  • Teksto dydis:

Tarptautinę teatro dieną Klaipėdoje teatralai pasitiko „Padėkos kaukės“ apdovanojimais. Penktadienį jie surengti Klaipėdos dramos teatre, kur pirmadienį bus įteikti ir Auksiniai scenos kryžiai.

Specialiai suburta teatro specialistų komisija išrinko 20 nominantų, pretenduojančių į „Padėkos kaukę“ – miesto apdovanojimą už reikšmingiausią Klaipėdos teatrinį metų įvykį ir nuopelnus menui.

Iš itin gausiai Klaipėdos teatrų pristatytų 63 kandidatūrų komisija atrinko ir pati pasiūlė sėkmingiausiai 2016 m. uostamiestyje kūrusius teatralus, į apdovanojimą pretenduojančius penkiose nominacijose – Metų spektaklis, Metų aktorius / aktorė, Metų scenografas, Metų teatro alternatyva ir Už nuopelnus teatro menui.

„Padėkos kaukėmis“ šiais metais pagerbti trys nominantai.

Pirmoji įteikta Metų spektakliu tapusiam Gintaro Grajausko pjesės „Pašaliniams draudžiama“ (rež. Oskaras Koršunovas) pastatymui Klaipėdos dramos teatre.

Antroji „Padėkos kaukė“ atiteko Metų aktoriaus / aktorės nominacijoje nugalėjusiam Dariui Meškauskui už rotmistro Adolfo vaidmenį A.Strindbergo dramoje „Tėvas“ (rež. Mara Kimelė) ir Bitininko vaidmenį spektaklyje „Pašaliniams draudžiama“.

Trečiąja kauke pagerbtas Apeirono teatras už spektaklius „Nekrozė“ (rež. Greta Kazlauskaitė ir Eglė Kazickaitė), „Psiche“ (rež. Greta Kazlauskaitė ir Eglė Kazickaitė) ir „Žinduolių Perėja“ (rež. ir pjesės autorė Greta Kazlauskaitė). Apeirono teatras, kurio atstovai į ceremoniją neatvyko, tapo nugalėtojais naujoje Metų teatro alternatyvos nominacijoje.

„Padėkos kaukė“ – įspūdinga juvelyrikos meno miniatiūra, klaipėdiečio dailininko Vido Bizausko sukurta iš sidabro, papuošta auksu ir brangakmeniais.

Šį specialų apdovanojimą 2005-aisiais įsteigė Klaipėdos miesto savivaldybė ir Lietuvos teatro sąjungos Klaipėdos skyrius. Pagal apdovanojimo nuostatus kasmet teikiamos ne daugiau kaip trys „Padėkos kaukės“ – ypatingos pagarbos ir dėkingumo ženklai Klaipėdos teatralams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Viskas nerimta. Pasiilgstu teatro.

žiūrovas

žiūrovas portretas
Gėdingi dalykai. Ponia Gugevičiūtė savo Apeirono grupei pramuša vieną apdovanojimą, paskui sako žiūrėkite, jie (jos) yra apdovanoti, vertinami, turime apdovanoti vėl, ir vėl... Keista, kaip čia dar kryžiais neapdovanojo. O ką galvoja kiti komisijos nariai? Juk tai gėdinga, pagaliau. Nominuojami gerbiami žmonės, tikrai Klaipėdos miestui nusipelnę aktoriai, režisieriai, o apdovanojama puokštė mėgėjiškų vaidinimų.

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
Padėkos kauke, kodėl nėra kompozitoriaus nominacijos?... ir Apeirono neva tai teatras ( mėgėjai)..... labai negerai, labai prastai,,,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių