Uostamiesčio vaikai kol kas sportuos nemokamai

Penktadienį Klaipėdos politikai nusprendė, jog sporto mokyklas ir centrus lankantys moksleiviai kol kas galės sportuoti nemokamai ir jų tėvams nuo balandžio  už vaikų užsiėmimus mokėti dar nereikės. Šis klausimas bus sprendžiamas kitą mėnesį vyksiančiame Tarybos posėdyje.

Parengtame sprendimo projekte numatyta, įvesti 25 litų mėnesio mokestį V.Knašiaus krepšinio mokykloje ir "Gintaro" sporto centre. Klaipėdos futbolo mokyklą, "Viesulo" ir Klaipėdos miesto sporto centrą lankančių vaikų tėvams per mėnesį tektų pakloti po 12 litų.

Teigiama, kad socialiai remtinos šeimos nuo tokių mokesčių bus atleistos. Papildomai litų nereikės mokėti ir gabiausiems sportininkams - nacionalinių rinktinių nariams. Skaičiuojama, kad įstaigose bus apie 30 proc. auklėtinių, kuriems mokesčių mokėti nereikės.

Mokestis už sporto mokyklų ir centrų lankymą iš vaikų ir jų tėvų nebuvo renkamas nuo 2002 m.

Pagrindinė priežastis, kodėl pinigus vėl teks mokėti, anot Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo pavaduotojo Igno Pociaus, yra ta, kad treneriai tokius mokesčius rinko neoficialiai.

"Vaikus reikia vežti į varžybas, o pinigų nėra. Jų nuolat buvo prašoma iš tėvų. Dabar, kai bus įvestas oficialus mokestis, neliks preteksto papildomai rinkti pinigus", - sakė I.Pocius.

Jo teigimu, mokesčių dydis taip pat nustatytas atsižvelgiant į trenerių ir tėvų rekomendacijas. I.Pocius nenuogąstavo, kad dėl naujų mokesčių gali sumažėti sportuojančių vaikų. Iš papildomų mokesčių per mėnesį tikimasi surinkti šiek tiek daugiau nei 40 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: sporto būreliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių