Uostamiesčio vaikams – netikėtumas

Pagaliau prisiminti ir pietinėje miesto dalyje gyvenantys mažieji klaipėdiečiai. Prie Debreceno ir Pempininkų aikščių dar šiemet turėtų atsirasti išskirtinės vaikų žaidimų aikštelės.

Viziją, kaip atrodys naujosios aikštelės Debreceno ir Pempininkų mikrorajonų centruose, jau pristatė projektuotojai.

"Norima padaryti ne paprastas aikšteles, kokios yra prie bet kurio gyvenamojo namo, o kur kas didesnes, išskirtinesnes. Jos tarnautų visam mikrorajonui", – aiškino projektuotojų idėjas antradienį išklausęs miesto vicemeras Artūras Šulcas.

Esą naujos atrakcijos būtų įdomios ne tik patiems mažiausiems, bet ir vyresniems vaikams. Žaidimai veiktų ir žiemą, ir vasarą, sutemus aikštelė bus apšviesta.

Akcentuojama ir tai, kaip svarbu įrengti gerą dangą bei vandens nuotekų valymo sistemą, kad vaikams netektų žaisti purvynuose.

Ambicijos didelės, todėl valdininkija projektui turėjo nemažai pastabų. Savivaldybės administracija vienbalsiai sutarė, kad reikėtų kažko įmantresnio.

"Mums kūrėjų pasiūlymai pasirodė labai jau standartiniai, puikiai tinkantys bet kurio daugiabučio kieme. Tačiau šiuo atveju reikėtų kažko truputį išskirtinesnio. Projektuotojai, manau, mus suprato ir lauksime rezultatų. Nuo to, ką jie sudėlios, priklausys ir kaina", – atkreipė dėmesį vicemeras.

Kol kas tai tik pasiūlymai, kurie bus tobulinami. Iki lapkričio 1-osios planuojama užbaigti aikštelių projektavimą.

Jei šie darbai vyks pagal planą, atrakcionai vaikams bus įrengti dar šiemet.

"Tai nėra sudėtingi darbai, tik tame projekte turėtų būti įvardyti, kokie atrakcionai atsiras. Jie galėtų būti teminiai, atsižvelgiant į kvartalo aplinką. Tarkime, prie aukšto Pempininkų fontano – aliuzija į rėjas, laivų stiebus ar kažkas panašaus. Variantų gali būti labai daug", – fantazavo A.Šulcas.

Kad vaikams mieste trūksta žaidimų, pritaria ir patys klaipėdiečiai. Mat esantys daugiabučių namų kvartaluose rudeniop palijus ima skęsti.

Ateityje žadama atnaujinti dar tinkamas naudoti aikšteles, įrengiant jose gumines dangas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šaras

Šaras portretas
Reikia tikėtis, kad paskui už jų išlaikymą nereikės mokėti, o tai jau buvo tokių įdėjų Klaipėdoje.

E.

E. portretas
O prieš Žardės vaikais negyvena? Taip, liberalai matome, kaip jums rūpi vaikai , jaunimas, kaip rūpinatės jų užimtumu...visas Žardės prekybos centras apsuptas lošimo namais, lošimo automatais, kazino ir lombardais, švirkštų keitimo punktu ir alkoholio naktinem parduotuvėm - barais.Tai viskas ką jūs sukūrėte per visus nepriklausomybės metus. Vaikučiai prisižiūri puikių vaizdų. Ačiū sielų vagims!

Inga

Inga portretas
Tokios aikštelės Įrengtos ir prie Mašioto mokyklos,tik kad jomis negali vaikai naudotis,nes nuolat jos apsemtos vandeniu. Be to, pritaikytos tik tam tikro amžiaus vaikams. O žaisti nori visi . Nėra smėliadėžių. Prie kai kurių įrengimų -reikėtų guminės dangos.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių