Uostamiesčio valdžia griaus apleistus statinius

Uostamiesčio valdžia žada atsikratyti apleistų, avarinės būklės statinių. Pirmiausia bus likviduojami vos besilaikantys sandėliukai. Griežtesnių priemonių bus imtasi ir prieš apleistų pastatų savininkus.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Juditos Simonavičiūtė savo įsakymu sudarė komisiją, kuriai buvo pavesta apžiūrėti apleistas teritorijas ir statinius, surašyti aktus ir įvertinus padėtį pateikti išvadas dėl avarinės ir antisanitarinės būklės likvidavimo ir aplinkos sutvarkymo.

Parteiktame sąraše yra 26 statiniai, kurie neturi savininkų, o tik naudotojus. Dauguma tarp jų yra avarinės būklės sandėliukai, statinių likučiai.

„Visi tie statinių likučiai turi avarinės būklės požymių. Reikia nedelsiant imtis priemonių – likviduoti juos, kad būtų išvengta nelaimių, kurių metu sužalojami žmonės. Tokių atvejų Lietuvoje yra buvęs ne vienas“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Anot jos, trijų statinių būklė yra nepavydėtina. Juos bus siekiama likviduoti kuo greičiau. Vienas tokių objektų – sandėliukai, Puodžių gatvė 25, 27. Balandį įgriuvo šio statinio betoninės konstrukcijos.

„Visa laimė, kad avarijos metu nenukentėjo žmonės“, – pabrėžė I.Šakalienė. Vakar planuota surašyti defektinį aktą ir pateikti išvadas administracijos direktorei dėl jų nugriovimo ir teritorijos sutvarkymo.

Į pirmųjų statinių, kuriuos reikia nugriauti sąrašą, įtraukti ir sandėliukai Kūlių vartų gatvėje, Minijos gatvėje 132, 139. Pastarieji yra sudegę. Likusios tik sienos.

Anot I.Šakalienės, nedelsiant reikėtų likviduoti ir Vėtros gatvėje, pačiame paplūdimyje, prie molo esančias senosios gelbėjimo stoties liekanas.

Vedėjos teigimu, lėšų apleistų statinių likvidavimui numatyta nėra. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė jas žada skirti iš savo rezervo.

„Kiekvieną apleistą statinį griausime atskirai. Reikia įvertinti situaciją. Vykdysime suprastintus pirkimus. Manau, jog tai neturėtų daug kainuotų. Artimiausiu metu sutvarkysime bent Puodžių gatvę“, – tvirtino I.Šakalienė. Tikimasi, jog šiemet pavyks sutvarkyti dar tris minėtus pastatus. Taip pat buvusios kiaulidės likučius Kretingos gatvė 86.

„Tikiuosi, jog pavyks susitvarkyti. Negalime laukti, kol įvyks nelaimė. Tada pinigų trūkumų nepasiteisinsi“, – pabrėžė I.Šakalienė.

Griečiau bus žiūrima ir į apleistus pastatus, kurie turi šeimininkus. Pirmiausia jie bus kviečiami į savivaldybę kalbėtis gražiuoju. Jei tai nepadės, bus imamasi teisinių priemonių.

Bešeimininkiai statiniai, kuriuos reikia griauti:
Bokštų gatvė 14, 16
Puodžių gatvė 25, 27
Kulių vartai 3
Minijos gatvė 139, 132
Rumpiškės gatvė 8
Kretingos gatvė 86
Turgaus gatvė 7, 9, 11, 13, 15, 17
Plytinės gatvės kaminas
Pušyno gatvė 2
Donelaičio gatvė 12a
Vėtros gatvė, senosios gelbėjimo stoties liekanos

Apleisti pastatai, turintys šeimininkus
Minijos gatvė 51
Pušyno gatvė 2a
Liepų gatvė 71, 73, 75
Liepų gatvė 83
Kretingos gatvė 100
Didžiojo vandens gatvė 26, 28, 28a
P.Lideikio gatvė 1a
Klaipėdos gatvė 15, 17
Naujoji Uosto gatvė 5a



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
jau galit įrašyti ir Daržų gatvės mokyklos pastatą- tuojau bus apleistas kai mokyklą iškels

klaipeda

klaipeda portretas
tai buvusia Baltijos mugę Nr 1

Česlovas1957

Česlovas1957 portretas
o kur buvęs Baltijos kino teatras, stovi griaučiai miesto centre jau 15 metų.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių