Uostamiesčio vargetoms – specialus centras

Iš Šilutės plento toliau nuo gyvenamųjų rajonų rengiamasi iškelti dalį Nakvynės namų teikiamų paslaugų. Esama minčių sukurti ir atskirą vargetoms skirtą centrą, kuriame būtų patenkinamos būtiniausios jų reikmės.Tai esą padėtų nuo bėdžių atlaisvinti ligoninių priimamuosius bei policijos areštines.

Kelia įtampą

Klaipėdoje planuojama iškelti dalį šiuo metu bėdžiams teikiamų paslaugų iš Šilutės plente esančių Nakvynės namų.

Uostamiesčio vicemeras Artūras Šulcas pastebėjo, kad rajonas, kuriame šiuo metu kitų bendrabučių apsuptyje veikia Klaipėdos nakvynės namai – vienas socialiai jautriausių Klaipėdos gyvenamųjų kvartalų.

"To pastato, kur yra Nakvynės namai, rūsyje yra teikiama vienos nakties nakvynės paslauga. Nuolatiniai klientai, kurie čia gyvena iki pusės metų ir kabinasi į gyvenimą, papildomos įtampos nekelia, o vienos nakties klientų kaimynystė iš tikrųjų tame jautriame kvartale kelia tam tikrų įtampėlių", – pastebėjo A.Šulcas.

Ieškos kitos vietos

Būtent minėta vienos nakties nakvynės paslauga besinaudojantiems klientams ir numatoma ieškoti kitos vietos.

Vicemero teigimu, šiuo metu svarstomos kelios galimos vietos, kur būtų priimami minėta paslauga besinaudojantieji, o artimiausiu metu planuojama apsispręsti dėl konkrečių vietų, tačiau pastebima, kad šią paslaugą numatoma teikti atokiau nuo gyvenamųjų rajonų.

Neatmetamos ir naujo centro statybos arba statinio rekonstrukcijos galimybės.

"Priklausomai nuo to, kurią vietą pasirinksime, galbūt net kelias vietas, nes tie žmonės taip pat nėra paprastai tiesiog ranka atvedami. Jeigu padarysime kur už Lėbartų, tai jie ten taip pat neis", – teigė mero pavaduotojas.

Kurs prieglobstį benamiams

A.Šulcas pastebėjo, kad planuojama ne tik iš Šilutės plento iškeldinti vienos nakvynės paslaugą, bet ir sukurti tam tikrą klasterį, kur vargetos galėtų nusiprausti, išsiskalbti drabužius, gautų tam tikrų sanitarinių ir kitas būtinas paslaugas.

"Truputėlį sumažintume naštą ligoninių priimamiesiems ir policijos areštinei. Šitiems žmonėms galėtume teikti tokias paslaugas, kad jie ir patys jaustųsi oriau ir mes šalia jų nesijaustume nejaukiai", – apibendrino mero pavaduotojas.

Siekiant išgryninti paslaugas, kokios bus teikiamos naujajame centre, planuojama konsultuotis tiek su ligoninių, tiek su policijos atstovais, nes šiuo metu būtent šie specialistai dažniausiai ir susiduria su benamiais ir kitais vargetomis.

Tvarkys ir ragins tvarkytis

Nors miestas ir ketina imtis veiksmų švarinant ir patrauklesniu verčiant buvusio "Sodžiaus" mikrorajoną, kuriame šiuo metu veikia vargetų traukos centras, tačiau siekiant pokyčių bus reikalaujama ir gyventojų bei čia veikiančių juridinių asmenų prisidėjimo.

"Šis rajonas yra vienas labiausiai apšnerkštų. Ten tvyro buitinis apsileidimas. Prekybos centrai, visokios įmonėlės, kurios ten dabar įsikūrusios, toliau savo nosies šiukšlės nepakels", – konstatavo A.Šulcas.

Pašnekovo teigimu, čia įsikūrusiųjų bus geranoriškai prašoma tvarkytis, tačiau tuo pačiu metu numatoma stiprinti tiek policijos, tiek uostamiesčio savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus dėmesį šiai miesto daliai.

Tikėtina, kad ateityje daugiau dėmesio sulauks ir viešosios šio rajono erdvės, mat neatmetama, kad sutvarkyta infrastruktūra ir aplinka taip pat prisidėtų prie situacijos gerinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

e.

e.  portretas
Situacija vienos nakties nakvynės namuose nesikeičia n metų, kaip ten neuždaro san. epideminė protas neišneša.

Kaimyne

Kaimyne portretas
Silutes pl.nakvynes namai baisus,blakes,tarakonai,dare dezinfekcija,jokio rezultato,kaip patarsite gyventi mums, namo gyventojams?Kol jus kazka ikursite,bus jau visas namas blakynas ,kur ziuri Visuomenes sveikatos centras? Nakvynes namu gyventojai nusikase iki zaizdu ,o vadovybe nakvynes namu ne juda.Ateikite i ta nama pamatysite kaip sienom ropoja blakes ,net dienos metu.

kada

kada portretas
įkursite spec. skyrių, kuris bus iš policijos, medikų ir teisėsaugininkų šitokiem dvasios bėdžiams tvarkyti?Norint sulaukti realaus chronių sumažėjimo mieste, reikia užsiimti rimtai jų tvarkymu ir kodavimu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių